Executor judecătoresc la ferma de porci a fiului lui Dragnea pentru o datorie de sute de mii de euro

Dată publicare: 17-10-2018 13:27
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Ferma de porci deținută în coproprietate de fiul lui Liviu Dragnea, la Salcia, în județul Teleorman, a fost călcată miercuri de un executor judecătoresc.

La mijloc ar fi vorba despre o datorie de câteva sute de mii de euro către o companie din Olanda, care a livrat purcei la această fermă.

Încercarea de executare a eșuat însă pentru că în incinta agricolă animalele olandezilor nu mai erau.

Ferma e patronată cu majoritate de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, și care are un coproprietar un văr al lui Liviu Dragnea, Ilie Liviu Dragne.

Totul pleacă de la un contract încheiat anul trecut între firma olandeză și ferma de la Salcia. Olandezii trimteau transporturi de purcei, iar la Salcia erau crescuți. Printr-o firmă terță erau plătite sume de bani după ce acești porci erau sacrificați.

Conform olandezilor, ultimele tranșe de datorie nu ar mai fi fost plătite: undeva la 220.000 de mii de euro, la care se adaugă penalități de întârziere. Creanța ar ajunge astfel undeva la jumătate de milion de euro.

Când au ajuns la ferma de la Salcia, aceștia au mai găsit doar câteva sute de exemplare care aparțin unei alte firme.

Avocații companiei din Olanda se gândesc inclusiv să-i facă o plângere penală vărului lui Liviu Dragnea pentru abuz de încredere și înșelăciune.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO