Evacuare la Galaţi, din cauza unei cisterne cu GPL defecte. Cine a fost pedepsit în final


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 06 Noiembrie 2017 07:30
Categorie: Stiri actuale

S-au dat sancțiuni, după ce duminică a fost alertă maximă la Galați, din cauza unei cisterne pline cu GPL, din care se scurgea combustibil.

Firma care deține cisterna a fost amendată cu 5.000 de lei, pentru robinetul defect. Incidentul a dus la o adevărată desfășurare de forțe. Sute de oameni au fost evacuați, deoarece riscul unei explozii era uriaș. În plus, traficul rutier a fost deviat, iar trenurile oprite.

Autocisterna, încărcată cu 20 de tone de GPL, plecase din Galați și urmă să distribuie gazul la diverse stații, până la Tecuci. La un moment dat, șoferul a observat în oglindă oglindă retrovizoare că din spate iese abur. Când a realizat că era vorba despre gazul din recipient, care ieșea cu presiune, a urcat din nou la volan și s-a îndepărtat cât a putut de Drumul Național 25. A oprit cisterna pe un câmp, departe de casele locuite. Alertați, pompierii au sosit într-un suflet.

Colonel Eugen Chiriță - purtător de cuvânt ISU Galați: "O autocisternă încărcată cu gaz butan are scăpări la o vană. Șoferul a avut prezența de spirit și a scos mașină de pe carosabil, a dus-o la aproximativ 1 km de sat."

Gazul nu putea fi mutat într-o altă cisternă, așa că tehnicienii ISU au hotărât să-l lase să se degaje în atmosfera. 500 de oameni, care locuiau la marginea satului, au fost evacuați jandarmi. Pe lângă pericolul de explozie, există riscul de intoxicare.

Circulatia feroviară pe calea ferată din apropiere a fost oprită. Iar șoferii care conduceau pe Drumul Național 25 au fost dirijați pe rute ocolitoare. În ajutorul pompierilor din Galați au venit și colegii lor din Brăila. Ei au creat niște perdele de apă, pentru a împiedică gazul să ajungă în sat.

Dupa 5 ore, gazul din cisternă s-a scurs, iar traficul rutier și feroviar a fost reluat.

Pericol de explozie din cauza unei cisterne cu GPL. Șoferul, lăudat de autorități
Trafic blocat pe DN 72. O cisternă cu motorină s-a răsturnat
Cisternă încărcată cu GPL, răsturnată pe autostradă, lângă București
VIDEO PROTVPLUS.RO