11 elevi din Ploiești au acuzat stări de rău, în timpul orelor

Ultima actualizare: 09-10-2017 13:31
salvare 112
Pro TV

11 elevi de la școala gimnazială „Rareș Vodă” din Ploiești au primit  îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău în timpul cursurilor. Autoritățile bănuiesc că s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon.

UPDATE 16.45: Niciunul dintre elevii de la Şcoala „Rareş Vodă” din Ploieşti nu a fost transportat la spital, informează News.ro.

 Specialiştii firmei de distribuţie a gazelor susţin că în zona şcolii nu s-au produs scăpări de gaze.

Echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi ale SMURD Prahova s-au retras, după ce au evaluat 11 elevi - şase băieţi şi cinci fete cu vârste de 11 şi 12 ani - care au acuzat stări de rău în timp ce se aflau la cursuri, la Şcoala Rareş Vodă. Toţi cei 11 copii au fost evaluai medical, iar niciunul dintre ei nu a avut nevoie de spitalizare sau de investigaţi suplimentare, au declarat reprezentanţii SAJ Prahova.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la faţa locului au fost chemate echipe de intervenţie ale operatorului care asigură furnizarea de gaze naturale în municipiul Ploieşti, iar în urma măsurătorilor acestea au constatat că în zonă nu se produc scăpări de gaze.

Copiilor li s-a făcut rău în timpul orelor

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeșean (SAJ) Prahova şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, zece elevi din clasele a V-a şi a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Rareş Vodă" din Ploieşti au nevoie de îngijiri medicale după ce în timpul orelor au început să acuze dureri de cap şi ameţeli, informează News.ro.

Reprezentanţii ISU au declarat că există suspiciunea că elevii s-au intoxicat cu monoxid de carbon provenit, cel mai probabil, de la centrala termică a şcolii.

La ora transmiterii acestei ştiri, copiii sunt evaluaţi de către medici de la SAJ şi de paramedicii SMURD, mai multe ambulanţe ajungând la faţa locului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO