Elcen, despre Firea: „Cheltuie sute de milioane pe târguri, festivaluri și iepurași, ignorând problemele structurale”

Dată publicare: 08-02-2020 17:15
Dată actualizare: 08-02-2020 17:34


ELCEN

Compania Elcen a reacționat, sâmbătă, printr-un comunicat, după ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care a lăsat 300 de blocuri fără apă caldă și căldură.

„PMB încearcă să arunce vina pe Elcen pentru avariile din curtea proprie (Termoenergetica) și pentru lispa căldurii și a apei calde la consumatori”, transmite compania.

Elcen anunță că s-a confruntat cu o avarie majoră, vineri seară la ora 22:40, iar în cursul nopții, au fost efectuate manevre tehnice coordonate între dispecerii Elcen și Ttermoenergetica pentru a susține sistemul de termoficare.

Elcen o acuză, astfel, pe Gabriela Firea că vrea să deturneze, în mod repetat, atenția de la situația gravă în care se află sistemul de termoficare din București „din pricina dezinteresului și incompetenței Primăriei Capitalei de a gestiona un sistem de o asemenea anvergură socio-economică”.

Elcen a explicat avaria produsă vineri seară susține că echipele companiei și ale Termoenergetica au intervenit prompt.

„În urma unei avarii produse ieri seară la ora 22:40 pe rețeaua de termoficare aparținând Termoenergetica aflată în subordinea Primăriei Municipiului Capitalei, a crescut debitul de apă de adaos la aproximativ 1000 de tone/h doar la CTE București Sud, iar presiunea pe conductele de retur a scăzut la un (1) bar, ceea ce a indicat apariția unei spărturi violente pe magistrala de termoficare nr. 2. Din acel moment, echipele ELCEN, în coordonare cu echipele Termoenergetica, au intervenit prompt și au început manevrele tehnice necesare într-o astfel de situație de avarie”, transmite Elcen, în comunicat.

Compania dă vina, la rândul ei, pe PMB, în responsabilitatea căreia s-ar afla avariile de la rețeaua de termoficare.

„Locuitorii din sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă și căldură din cauza avariilor de pe rețeaua de termoficare aflată în responsabilitatea PMB și nu a unei creșteri tranzitorii de temperatură, așa cum a insinuat Gabriela Firea într-o postare în spațiul public”, transmite Elcen.

„Ceea ce omite să sublinieze Primarul Capitalei, în mod intenționat, este faptul că sistemul de termoficare din București aflat în grija Primăriei Municipiului București este în prag de colaps, că țevile sunt vechi și ruginite, iar pierderile de apă caldă pe rețea sunt imense. Din această cauză, avariile sunt din ce în ce mai dese, iar riscul unui colaps total e tot mai aproape de realitate. Doamna Primar mai omite să afirme că sunt necesare eforturi uriașe pentru a menține sistemul pe linia de plutire în situația dezastruoasă în care a ajuns”, este mesajul Elcen.

Compania acuză Primăria Capitalei că, în loc să rezolve problemele structurale, a cheltuit milioane de lei pe târguri, festivaluri și iepurași.

„Rețelele de conducte au nevoie de reparații urgente, nu de cârpeli, însă PMB alege să cheltuie sute de milioane de lei pe acțiuni de imagine, târguri, festivaluri și iepurași, ignorând cu bună știință problemele structurale. Mai mult decât atât, sistemul de termoficare din București riscă să fie compromis iremediabil, pentru că PMB nu își onorează obligațiile de plată pentru agentul termic destinat populației. Primarul Capitalei, preferă să-și concentreze atenția pe aspecte de natură politică ce nu au nicio legătură cu binele cetățenilor. Lansarea de informații false în spațiul public și crearea unor situații generatoare de haos și neîncredere, nu sunt deloc atuuri pentru o instituție al cărui obiectiv principal ar trebui să fie bunul mers al comunității pe care o păstorește”, mai transmite compania.

Gabriela Firea acuză un sabotaj din partea Elcen

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, după ce Termoenergetica a informat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, s-a produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3.

“Sabotaj faţă de bucureşteni, din partea Elcen, instituţie în subordinea Guvernului PNL. S-a ‘greşit’ cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezintă infrastructura critică şi trebuie asigurată continuitatea, conform legii”, a afirmat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Ea a spus că nu crede în varianta unei erori tehnice, că diferenţa de temperatură este “mult prea mare”, iar tehnicienii care au făcut manevrele ştiau că vor provoca “o mare avarie”.

“Acest sabotaj vine la două zile după ce ministrul PNL al economiei a declarat că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane. Asta înseamnă facturi enorme pentru cetăţeni”, a declarat Gabriela Firea.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a anunţat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, entitate aflată în subordinea Ministerului Economiei - manevre ce au constat în modificarea debitului ce a determinat creştea bruscă a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade - au fost înregistrate fluctuaţii de presiune în sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3 din Bucureşti.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO