Eco-bordeiele și casele pe roți, în topul preferințelor tinerilor. Cât costă
Românii adoptă cu entuziasm noile trenduri din Occident şi în materie de locuinţe. Conceptul de trai simplu în case mici, pe cât posibil cu mobilier prietenos cu mediul, are tot mai mulţi adepţi.
În special tinerii renunţă la locuinţele clasice şi aleg să îşi petreacă viaţa în maximum 20 de metri pătraţi. Construite pe roţi, casele de acest fel pot fi tractate cu maşina şi mutate oriunde îşi doreşte proprietarul.
O tânără din Târgu Mureş s-a mutat într-o casă mobilă pe care, temporar, a parcat-o într-o grădină din Mărginimea Sibiului. Locuinţa, care a costat-o 15.000 de euro, are un dormitor la mansardă, un living, bucătărie şi birou - la parter.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Gabriela a ales să-şi schimbe modul de viaţă şi să călătorească mai mult, după ce a lucrat câţiva ani într-o companie multinaţională. Acum e blogger şi instructor de schi.
Pe piaţă există mai multe modele de case mobile, de dimensiuni şi preţuri diferite. Complet utilate şi mobilate, fixate pe un șasiu omologat pentru circulaţia pe drumurile publice, locuinţele se ataşează unei maşini. La utilităţi, se contează la fel ca o rulotă.
Răzvan Teodorescu, client: „Locul ei perfect cred că ar fi undeva la Vama Veche, Corbu. Este o casă pe roţi care se poate plimba cu categoria B, asta e foarte bine că nu trebuie să îţi dai alte categorii, examene şi aşa mai departe... "
Carol Hodens, clientă: „Nu este atât de mult de făcut curat, întreţinerea e minimă. Poţi să muţi chestii, să schimbi atmosfera, să faci din living, dormitor şi din dormitor, living în câteva secunde.”
Dana Nageau, manager fabrică de case mobile: „Sunt foarte bine izolate, pot fi folosite atât vara, cât şi iarna. Aceasta aşa cum o vedeţi costă 20 de mii de euro."
Casele mobile pot fi închiriate.
Henrieta Săbău, reprezentant firmă de închiriat case mobile: „Tariful acestei căsuţe este de 100 de euro pe noapte şi se poate închiria în diferite părţi ale ţării, Cluj Napoca, Miercurea Ciuc, Alba Iulia şi aşa mai departe..."
Un alt concept este cel al eco-bordeielor. Acestea sunt locuinţe construite din pământ, argilă şi lemn, iar acoperişul lor este o adevărată grădină.
Andrei Basaraba, administrator proiect: „Suntem chiar peste apartamentul cu trei camere . Acoperişul urmează să fie ierbat în totalitate.”
Rebecca Ignatoaie: „Ce îmi place cel mai mult la casele astea e lumină, sunt foarte mari geamurile."
Pentru o astfel de locuinţă o să plătiţi 1050 de euro pe metrul pătrat.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!