Dunarea a rupt mai multe diguri in Tulcea. Zeci de familii asteapta cu spaima ce urmeaza

Ultima actualizare: 09-04-2013 06:56

Umflate de ploi si de zapezile topile, Jiul si Dunarea au iesit din matca si s-au apropiat amenintator in unele locuri de casele oamenilor.

Sute de hectare cultivate au fost acoperite de ape in judetele Olt, Dolj, dar si Tulcea, acolo unde Dunarea a rupt digurile de protectie. Pericolul nu a trecut, pentru ca fluviul este vizat de un cod portocaliu pana saptamana viitoare.

In Tulcea, zeci de familii asteapta cu spaima orele urmatoare. Dunarea a rupt deja mai multe diguri de protectie, iar apa a ajuns la gospodariile oamenilor.

20 de pompieri au lucrat la consolidarea digului din zona.

Si in Braila, nivelul Dunarii a depasit cota de atentie, iar autoritatile au interzis trecerea cu bacul a utilajelor mai grele de 7,5 tone.

In Dolj, in locul in care Jiul se varsa in Dunare, apele s-au umflat si au inundat mai multe stane din zona. Oamenii au intrat in alerta si au reusit sa duca oile la adapost.

In portul Bechet, Dunarea a inaintat si a inghitit malul. Oamenii au fost urcati in Bac cu un escavator.

Codul portocaliu de inundatii ce vizeaza rauri din cinci judete expira sambata, la ora 20.00, insa pe Dunare codul portocaliu intre Portile de Fier si Zimnicea ramane pana pe 12 aprilie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO