Doua masini au ars in parcare, in sectorul 2 al Capitalei. De ce nu au reusit pompierii sa ajunga la timp la incendiu

Ultima actualizare: 28-01-2016 07:04

Doua automobile s-au facut scrum luni dimineata in sectorul doi din Capitala. Focul ar fi pornit de la un taximetru: soferul povesteste ca-si ducea un client la destinatie si a parcat intre mai multe autoturisme lasate langa un bloc.

Cele doua masini in flacari si coloana de fum negru au produs panica printre locuitorii de pe strada Grigore Moisil, din sectorul 2 al Capitalei.

"Eram in casa, am auzit bubuitura, ca o explozie asa”, spune unul dintre locatatrii blocurilor din zona. “A luat foc si asta, credeam ca se extinde si la cea neagra, era un fum aici. Am sunat si vecinii sa vina sa isi ia masinile"

Martorii spun ca un taximetru ar fi luat foc in mers iar soferul a parcat in cel mai prost loc posibil: intre masinile lasate pe marginea drumului. Flacarile violente au cuprins rapid autoturismul - spre disperarea soferului, care ar fi incercat in tot acest timp sa faca rost de un stingator de la ceilalti soferi din trafic.

"In momentul in care a luat foc masinia, baiatul a coborat repede si oprea masinile, ca sa ii dea stingator si nimeni nu avea stingator si omu s-a uitat la ea, ce sa faca", povesteste un martor. “La un moment dat s-a aprins pe partea dreapta, o fata i-a dat extinctor dar focul s-a extins incolo".

Flacarile violente, intetite de vant, au ajuns si la un autoturism parcat in aproprierea taxiului, pe care din pacate proprietarul nu a mai apucat sa-l mute de-acolo. Taximetristul a spus ca a masina a luat foc din mers, “i-a bubuit airbagul si s-a panicat si a parcat aici", potrivit unui martor.

Culmea e ca autospecialele pompierilor au ajuns ceva mai tarziu, pentru ca au ramas blocate in trafic, in apropiere de locul incendiului. In cele din urma, echipele au fost nevoite sa intervina cu stingatoarele.

Alaturi de pompieri, cazul este cercetat si de politisti. Propietarul masinii arse nu avea asigurare, insa vrea sa isi recupereze paguba de la firma de taxi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO