DOSARUL BICA. ICCJ a decis definitiv ca fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, ramane in arest

Ultima actualizare: 09-12-2014 06:52
crinuta dumitrean

Fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean ramane in arest in dosarul in care este cercetata alaturi de fosta sefa a DIICOT Alina Bica, doi deputati si alte persoane pentru acordarea unei despagubiri pentru un teren supraevaluat, a hotarat instanta suprema.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatia fostei sefe a ANRP la masura preventiva, decizia fiind definitiva.

De asemenea, instanta suprema a respins contestatia Oanei Vasilescu, fost vicepresedinte al ANRP, care va ramane sub control judiciar.

Pe 25 noiembrie instanta suprema a decis arestarea Crinutei Dumitrean, in timp ce Oana Vasilescu a fost plasata sub control judiciar.

Dumitrean si Vasilescu sunt acuzate de abuz in serviciu, dupa ce au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, care, in 2011, a acordat o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

Tot de abuz in serviciu sunt acuzati si ceilalti fosti membri ai comisiei: fosta sefa a DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, toti fiind arestati preventiv, deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul carora procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar si deputatul UDMR Marko Attila.

Camera Deputatilor a incuviintat, miercuri, arestarea preventiva a deputatului UDMR Marko Attila. Acesta a fost citat joi la DNA, insa nu s-a prezentat intrucat este plecat din tara. Avocatul lui Marko Attila a declarat ca deputatul este in capitala Ungariei, precizand ca nu poate sa spuna cand se va intoarce in Romania.

Procurorii au cerut aviz si pentru arestarea preventiva a deputatului Catalin Teodorescu, insa solicitarea nu a intrunit numarul de voturi pentru aprobare. Teodorescu a fost pus, miercuri, sub control judiciar de catre procurorii DNA si are interdictie de a parasi tara.

Cel care a evaluat terenul de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, expertul evaluator Emil Nutiu, a fost si el arestat preventiv.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despagubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

Anchetatorii sustin ca, in 15 martie 2011, Crinuta Dumitrean si membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor - Sergiu Ionut Diacomatu, Catalin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragos Bogdan si Lacramioara Alexandru - au aprobat in unanimitate raportul intocmit de societatea de evaluare desemnata, SC Business Evaluator SRL, reprezentata prin evaluator Emil Nutiu, privind solutionarea dosarului de despagubire al lui Gheorghe Stelian, pentru un teren agricol de 13 hectare din zona Plumbuita, in Sectorul 2 al Capitalei, a carui valoare a fost supraevaluata cu peste 62 de milioane de euro.

Gheorghe Stelian, sustin anchetatorii, ar fi impartit cu alti trei oameni de afaceri prejudiciul in urma despagubirii platite pentru terenul supraevaluat, respectiv cei 62 de milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO