Doi timișoreni, bătuți de jandarmi și polițiști, care i-au luat drept hoţi

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Doi bărbaţi din Timişoara susţin că au fost bătuţi cu sălbăticie de opt jandarmi şi poliţişti. S-ar fi ajuns în această situaţie în timp ce oamenii legii erau pe urmele unui individ căutat pentru furt şi alte acuzaţii.

Victimele au fost transportate în stare gravă la spital, dar acum, spun medicii, sunt în stare stabilă. Unul dintre cei doi tineri, scrie Tion.ro, este fratele vitreg al Biancăi Drăguşanu. El ar suferi de probleme grave de sănătate şi ar mai avea doar un rinichi.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar din Timişoara a început o anchetă în acest caz.

Reporter: „Ce s-a întâmplat, de ce i-aţi bătut?”
Suspect: „Cine v-a spus că i-am bătut?”
Reporter: „Dar cine i-a bătut?”
Suspect: „Nu ştiu."

Aceşti jandarmi şi poliţişti din Timişoara se află, acum, în centrul unei anchete după ce, miercuri seara, ar fi bătut doi bărbaţi, ambii de 34 de ani. Echipajele căutau un individ bănuit de furt, constituirea unui grup infracţional şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Dar ar fi confundat maşina suspectului cu autoturismul în care se aflau cei doi bărbaţi.

Andreea Bolboroș, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara: „Au ajuns la noi în stare critică, aceştia au fost preluaţi de urgenţă de medicii de gardă şi duşi în sălile de operaţie. În prezent sunt în stare stabilă."

Radu Ilina, prim-procuror al Tribunalului Militar Timișoara: „Dintr-o confuzie nefericită, au comis acte de purtare abuzivă în dauna a două persoane vătămate. Nu am putut purta un dialog pentru că sunt în stare post-operatorie."

În urma celor întâmplate au fost demarate anchete interne.

Comisar-șef Alin Petecel, Inspectoratul de Poliție Timiș: „La nivelul Poliţiei Române, nu sunt tolerate astfel de practici, motiv pentru care am dispus demararea de verificări. În cazul în care se vor constata încălcări ale legii, cei vinovaţi să fie traşi la răspundere."

Locotenent colonel Claudiu Zăgan, Gruparea Mobilă de Jandarmi Timiș: „Susţinem demersurile Poliţiei Române, în vederea stabilirii adevărului."

Cei opt sunt cercetaţi acum pentru abuz în serviciu, dar încadrarea juridică a faptelor se poate modifica.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO