Doi profesori s-au luat la bataie pe un catalog, intr-o scoala din Arges. Ce gest a facut diriginta ca sa scape

01-04-2016 16:58


Scandal intr-o scoala generala din Albota, judetul Arges. Profesorul de sport a lovit-o pe profesoara de romana chiar in timpul unei sedinte cu parintii. In replica, ea l-a muscat de mana.

Disputa a pornit de la catalogul clasei de care ambii profesori aveau nevoie in acelasi timp. Scenele socante s-au derulat atat de repede, incat nimeni n-a apucat sa intervina.

Martorii povestesc ca profesorul de sport a intrat val-vartej in clasa in care profesoara de romana tinea sedinta cu parintii elevilor de clasa a cincea, carora le este diriginta.

Camelia Negut, profesoara de romana: "Zic :" Nu pot sa-ti dau catalogul, pentru ca am sedinta cu parintii, te rog !" Si m-a impins, m-a impins, totul a fost intr-o fractiune de secunda Reporter: El a spus ca l-ati muscat de mana sa scapati, e adevarat ?
Profesoara: Da, da, pentru ca m-am trezit asa eu am stat cu gheara in zona barbiei si l-am muscat ca sa-mi dea drumul.
"

Georgeta Oprea, parinte: El a zis " Da-mi catalogul !" Iar doamna a zis " Nu pot sa-ti dau catalogul, ca trebuie sa prezint parintilor"  Apoi, a replicat :" Ba mi-l dai!. " Nu pot sa ti-l dau ! Ce mi-oi face ? Zice :" Ti-l iau din mana !" Si a inghemuit-o intr-un colt, i-a facut branci, a cazut peste niste globuri. Ne-am ridicat, ca eram mai multe mamici, si un bunic,  dar a fost fractiune de secunda, a si zbughit-o afara, atat."

Un elev a fugit la cancelarie sa cheme ajutor.

Ilie Ratea, directorul scolii: " Domnul profesor a luat catalogul cu forta si a bruscat-o pe doamna profesor, a lovit-o cu cotul peste buza. El a motivat ca-i trebuia catalogul ca-i trebuia sa treaca note si a fost suparat ca a fost refuzat.

Inspectoratul scolar a inceput o ancheta interna.

Dumitru Tudosiu, inspector general ISJ Arges: "Daca un cadru didactic poate sa violenteze un coleg de catedra, de cancelarie, va dati seama ca acelasi lucru se poate cu usurinta repercuta asupra elevilor lui.

Profesoara agresata a depus plangere la politie iar profesorul de sport si-a luat concediu medical.

Martori la incident, parintii spun ca profesorul de sport s-a purtat din capul locului foarte arogant. Spun ca a intrat in clasa fara sa salute si fara se scuze ca deranjeaza sedinta. A cerut catalogul pe un ton imperativ iar refuzul dirigintei de a-l da l-a infuriat la culme.

Scenele care au urmat nu fac deloc cinste scolii. Totul s-a derulat cu o asa repeziciune incat parintii n-au apucat sa sara in ajutorul femeii de la catedra. Urmeaza ca politia si inspectoratul scolar sa ancheteze incidentul si sa dea sanctiunile de rigoare.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO