Si-au infometat copiii, iar tatal si-a abuzat fetele. Pedeapsa primita de doi parinti din Iasi


Ultimul update: Luni 05 Septembrie 2016 06:59
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2016 07:28
Categorie: Stiri actuale

Doi parinti au fost condamnati la 10, respectiv 6 ani de inchisoare, dupa ce si-au abuzat si infometat toti cei 4 copii. Hotararea magistratilor este definitiva. Acum fratii se afla in grija unui asistent maternal.

Psihologii incearca sa-i ajute sa treaca peste traumele provocate de propriii parinti.

Chinurile indurate de cei patru copii in localitatea Cositeni, din judetul Iasi, au iesit la iveala in luna februarie a acestui an. Atunci, asistentii sociali au gasit copiii cu varste cuprinse intre 3 si 15 ani infometati, abuzati si speriati. Lungul sir al ororilor la care au fost supusi de parinti nu s-a oprit aici.

Doua dintre fete, de 8 si 15 ani, au fost abuzate de tata si de un vecin. Anchetatorii au stabilit ca totul s-a petrecut cu stirea mamei.

Barbat: "Aseara am auzit ca ei doi au tras de fata. Ar fi violat-o? Da. Trebuia sa vina de la scoala acasa si nu a spus nimic".

De atunci, toti fratii au fost luati din familie.

Tiberiu Bantas, purtator de cuvant DGASPC Iasi:" In momentul de fata, cei patru copii se afla in grija unui asistent maternal, psihologii fac in continuare servicii de recuperare si consiliere."

Chiar daca cei doi parinti au fost condamnati definitiv la inchisoare, vecinilor le vine greu sa creada de ce au fost in stare cei doi.

Vecina: "Oamenii erau in rand ca toti oamenii, dar in nici intr-un caz nu au abuzat de copii, pur si simplu nu cred asa ceva.
Nu am vazut nicio bataie. Copila cea mare spunea ca a luat bataie, dar nu cred ca a luat bataie niciodata, ca eu stau aici permanent. Au crezut doar copiii, vecinii, martorii, nimic".

Tatal isi va petrece urmatorii 10 ani dupa gratii, iar mama va fi inchisa 6 ani. Sentinta este definitiva. 

VIDEO PROTVPLUS.RO