Despăgubiri de 15.000 de lei câștigate în instanță de o femeie care a alunecat pe o pată de ulei la supermarket

Dată publicare: 03-03-2021 12:00
Dată actualizare: 03-03-2021 18:45


Despăgubiri de 15.000 de lei câștigate în instanță de o ieșeancă care a alunecat pe o pată de ulei la supermarket

O femeie din Iași a câștigat 15.000 de lei despăgubiri în instanță, după ce a alunecat pe o pată de ulei într-un supermarket și și-a rupt mâna.

Femeia cere despăgubiri de 23.500 lei de la reprezentanții supermarketului unde s-a produs accidentul, dar aceștia i-au oferit 10.000 de lei, la mediere. Ieșeanca a mers însă în instanță, fiind convinsă că va obține mai mult, ceea ce s-a și întâmplat: retailerul trebuie să-i plătească 15.000 de lei, dar numai dacă decizia va rămâne definitivă și în calea de atac, relatează publicația Ziarul de Iași.

Accidentul în urma căruia victima a suferit o fractură la nivelul pumnului, a avut loc în septembrie 2019, la raionul de legume-fructe al magazinului din zona Podu de Piatră din Iași.


Ieşeanca susţine că în zonă se afla o pată de ulei, care nu era marcată vizibil de un indicator de genul celor folosite la curățarea podelelor. A alunecat şi a căzut, ceea ce i-a provocat o fractură la nivelul pumnului, recuperându-se în mai bine de două luni. A solicitat supermarketului o plată compensatorie, fiind însă refuzată, fapt ce a determinat-o să se adreseze instanţei. Femeia ceruse suma de 23.500 lei, compusă din daune materiale în valoare de 3.500 lei şi daune morale de 20.000 de lei. Magazinul i-a oferit doar 10.000 de lei.

În faţa magistraţilor Judecătoriei Iași, reprezentanţii companiei au afirmat că nicio persoană nu a observat momentul în care C.V. ar fi alunecat şi nici nu ar fi fost reclamată de către alţi clienţi existenţa unei zone alunecoase pe podea.

Judecătorii au stabilit că femeia fusese în supermarket în ziua respectivă, în jurul orei 9.00, întorcându-se la scurt timp cu mâna bandajată, ceea ce confirma relatarea acesteia. În plus, chiar martorul propus de retailer admisese faptul că exista posibilitatea apariţiei unei pete de ulei lângă raionul de legume-fructe, având în vedere faptul că în imediata apropiere se afla raionul pentru ulei. Magistraţii au apreciat că supermarketul se face vinovat de neglijenţă, dar că o sumă de 15.000 de lei reprezintă un cuantum rezonabil pentru prejudiciul creat. Sentinţa a fost atacată de reprezentanţii magazinului și dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului.

Sursa: Ziarul de Iasi


VIDEO PROTVPLUS.RO