Descoperirea periculoasa facuta de un barbat din Botosani in timp ce isi sapa gradina. Autoritatile au intervenit imediat

03-03-2016 13:00

sapat in gradina

O grenada despre care se crede ca ar proveni din cel de-Al Doilea Razboi Mondial a fost descoperita de un barbat din comuna Durnesti, judetul Botosani, in timp ce sapa in gradina.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), Dorina Lupu, este vorba despre o grenada de mana defensiva, in stare activa.

"Pirotehnicienii au stabilit ca este vorba de o grenada de mana defensiva, in stare activa. Munitia a fost ridicata si transportata in poligonul de la Copalau in vederea distrugerii la o data ulterioara", a afirmat Dorina Lupu.

Pirotehnicienii botosaneni reamintesc cetatenilor ca, in cazul in care descopera munitie ramasa neexplodata, sa nu atinga aceste elemente, sa nu le loveasca sau sa le miste din locul in care au fost gasite, sa nu incerce sa demonteze componentele munitiei sau sa le ridice, transporte sau depoziteze in locuinte, la locul de munca ori in depozite de fier vechi si sa anunte ISU sau Politia prin telefonul de urgenta 112 pentru a interveni in vederea ridicarii si neutralizarii acestora.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO