Descoperirea făcută de polițiștii de frontieră în mașina unui ucrainean


Ultimul update: Sambata 13 Aprilie 2019 11:24
Data publicarii: Sambata 13 Aprilie 2019 11:03
Categorie: Stiri actuale
frontiera Ucraina

Inspectorii vamali de la Biroul de Frontieră Sighet au descoperit vineri seara, într-un autoturism înmatriculat în Ucraina, 86 de bucăţi muniţie neletală.

Elementele de muniție au fost reţinute şi predate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei în vederea continuării cercetărilor, informează Direcţia Generală a Vămilor, printr-un comunicat.

"În data de 09.04.2019, în jurul orelor 23:00, s-a prezentat pe sensul de intrare în România prin Biroul Vamal de Frontieră Sighet, autoturismul marca VW Amarok, înmatriculat în Ucraina, condus de un cetăţean ucrainean având domiciliul în Ucraina. În urma controlului vamal efectuat, inspectorii vamali au descoperit ascunsă în cotiera autoturismului cantitatea totală de 86 bucăţi muniţie neletală supusă autorizării, respectiv 21 bucăţi cartuşe compuse din tub, capsă şi vârf de cauciuc având inscripţionat pe tub SAFARI-P 9MM P.A. şi 65 bucăţi cartuşe compuse din tub, capsă şi vârf de cauciuc având inscripţionat pe tub YASGLD 9mm PAK", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, existând suspiciunea că muniţia descoperită în urma controlului vamal reprezintă muniţie neletală supusă autorizării pe teritoriul României, deţinerea acesteia de către persoana fizică fiind interzisă conform art. 62 alin. (1) din Legea nr. 295/2004, republicată, privind regimului armelor şi muniţiilor, există indiciile săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 271 din Legea nr. 86/2006, privind Codul vamal al României.

"Muniţia descoperită a fost reţinută în baza adeverinţei de reţinere şi predată ulterior Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei în vederea continuării cercetărilor", se menţionează în comunicat.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Nou episod în cazul cocainei de pe litoral. De ce va fi supusă Poliţia de Frontieră unui control intern
VIDEO PROTVPLUS.RO