Descoperire istorică într-o pădure din Gorj. „După câteva semnale de conserve a apărut şi acest obiect” | FOTO & VIDEO
Un topor de tip celt, din Clasa Tezaur, vechi de 3.500 - 4.000 de ani, a fost descoperit într-o pădure din judeţul Gorj, se arată, vineri, într-o postare pe pagina de Facebook a Muzeului Judeţean "Alexandru Ştefulescu".
Potrivit sursei citate, piesa arheologică din Epoca Bronzului a fost descoperită în comuna gorjeană Cătunele, într-o pădure din satul Lupoaia, conform persoanei care a adus-o la muzeu.
Alegeri 2024
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
"După câteva semnale de conserve a apărut şi acest obiect, care mi s-a părut foarte vechi, după care am ajuns acasă şi am zis să verific pe internet. Spre surprinderea mea, am văzut că acest obiect ar avea peste 3.500 de ani. M-am hotărât să-l aduc la muzeul din judeţul Gorj, să-l predau", a spus Ion Vintilescu, bărbatul care a făcut descoperirea.
Piesa descoperită de cetăţeanul din Lupoaia face parte din Clasa Tezaur şi urmează să fie expertizată, potrivit directorului muzeului, Dumitru Hortopan.
Pe raza judeţului Gorj, ca şi în alte zone ale ţării, au mai fost descoperite topoare de tip celt, de diverse dimensiuni, unele dintre acestea fiind expuse la Muzeul Judeţean Gorj.