Decizie a SIIJ în cazul judecătorului de la Curtea de Apel Bucureşti prins băut la volan


Ultimul update: Joi 16 Mai 2019 12:13
Data publicarii: Joi 16 Mai 2019 12:04
Categorie: Stiri actuale
proces instanta

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie a retras apelul în dosarul în care judecătorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti a fost condamnat la 10 luni închisoare cu suspendare.

Pe 3 martie 2019, Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat pe judecătorul Damian Dolache la 10 luni cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

El a primit un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care acestuia i s-a interzis să mai conducă un autovehicul, informează Agerpres.

Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă SIIJ a decis să retragă apelul, deşi această secţie l-a trimis în judecată pe magistrat.

În urma retragerii apelului, judecătorul Damian Dolache rămâne cu pedepsa de 10 luni închisoare cu suspendare.

"Ia act de retragerea de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a apelului declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti împotriva sentinţei penale nr. 21 din 18 martie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie în dosarul nr. 2/42/2019 privind pe intimatul inculpat Dolache Damian. Definitivă", se arată în decizia Instanţei supreme.

Pe de altă parte, ICCJ a admis o cerere a Parchetului General de sesizarea a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 88 (8) alin. 1 lit. d din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară modificate prin dispoziţiile art. 14 pct. 4 şi pct. 6 din OUG nr. 7/2019.

Procurorii susţin că, în data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism în Bucureşti, judecătorul Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.

Lui Dolache i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia judecătorului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO