De ce a ajuns fostul deputat Oltean la DNA. Acuzaţii de mită luată în curtea bisericii


Ultimul update: Joi 20 Iunie 2019 17:36
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2019 17:12
Categorie: Stiri actuale

Procurorii anticorupţie au reluat oficial anchetă într-un din celebrele cazuri de despăgubiri suspecte, date de ANRP omului de afaceri craiovean Mihai Rotaru.

În dosar este acuzat de corupţie şi fostul deputat democrat liberal Ioan Oltean. El e bănuit că ar fi pus umărul la o despăgubire - susţin procurorii DNA - exagerată - de peste 100 de milioane de lei. Oltean ar fi primit în schimb, o şpagă de 600 de mii de euro, acuzaţie pe care fostul politician o respinge categoric.

Vreme de doi ani, Ioan Oltean a tot aşteptat să fie rechemat la DNA, pentru că procurorii anticorupţie să tranşeze din nou cazul de corupţie care îl vizează şi pe el. Fostul deputat PDL fusese trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, acuzat fiind că ar fi determinat o comisie de despăgubiri din ANRP să îi plătească omului de afaceri Mihai Rotaru, nimeni altul decât patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova, 108 milioane de lei despăgubiri pentru peşte 60 de mii de metri pătraţi de teren în Piteşti ce nu mai puteau fi restituiţi în natură.

La vremea declanşării scandalului, Oltean era bănuit că ar fi primit în curtea bisericii din Chitila o şpagă de 600 de mii de euro.

“Nu am fost niciodată în Chitila, ori dacă nu ai fost niciodată nu poţi să primeşti un sac cu bani. Nu am fost în oraşul Chitila niciodată. Acum e vorba de mine, nu de un şofer sau despre altă persoană. Cu ştiinţa mea, nimeni nu a călcat acolo”, a spus Oltean.

Dosarul în care sunt acuzaţi şi membrii comisiei din ANRP a fost retrimis la DNA încă din 2017 pentru refacerea rechizitoriului, după ce judecătorii instanţei supreme l-au acuzat pe procurorul de caz că acuzaţiile şi faptele descrise în actul de sesizare ar fi lipsite de logică.

Până astăzi însă, protagoniştii scandalului de corupţie nu au mai fost citaţi de anchetatori. Pentru fostul parlamentar democrat liberal, trecerea timpului şi trenarea anchetei şi a procesului sunt de bun augur. Orice lună său an de întârziere îl aduc pe Oltean mai aproape de împlinirea termenului de prescripţie.

“Vom trăi şi vom vedea ce se va întâmpla. Într-un fel sau altul lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de Înalta Curte acum doi ani. El trebuie acum închis fie printr-o clasare, fie printr-o retrimitere la instanţă”, a spus fostul deputat joi.

Fostul deputat Ioan Oltean, pus sub acuzare de DNA.
Fostul deputat Ioan Oltean, pus sub acuzare de DNA. "Nu poţi să primeşti un sac cu bani"
VIDEO PROTVPLUS.RO
simona, halep, imn, national arena,
Contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart de hackeri. Mesajul sportivei
Mesaj RO-ALERT. Oraşul din România pe străzile căruia umblă un urs
Atenţionări de călătorie de la MAE pentru 3 ţări europene. Se anunţă temperaturi extreme
Incendiu într-un bloc din Capitală. Oamenii au fugit, îngroziţi
Zeci de kilometri de autostradă încep să-și ia zborul pe fereastră sub mandatul lui Cuc
Reacția angajaților care trebuie să demonstreze de 2 ori pe an că nu sunt agresori sexuali
Ploi torentiale
Bilanțul ploilor torențiale. Oamenii care nu au curățat podețele au plătit scump
Declarații controversate ale prodecanului Facultății de Teologie despre femei și viol
Zeci de furturi şi tâlhării, comise de 4 copii din Tulcea. Ce pradă uriaşă au strâns
Accident grav în Baia Mare, provocat de un șofer care a trecut pe ”roșu”
Turiștii din Mureș, avertizați că ursul cu care s-au tot fotografiat ar putea să îi atace
Decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Radu Mazăre