Cutremur de 4,8 pe scara Richter in Vrancea. Initial, magnitudinea a fost calculata la 5,2

11-09-2014 00:08

Cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri seara, la ora 22.45, in judetul Buzau, zona seismica Vrancea, informeaza Institutul National pentu Fizica Pamantului.

Seismul s-a produs la o adancime de 105 kilometri si a avut intensitatea IV in zona epicentrala.

Orasele apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (39 de kilometri), Ramnicu Sarat (48 de kilometri), Focsani (52 de kilometri), Targu Secuiesc (52 de kilometri) si Buzau (58 de kilometri), potrivit INFP.

Alte doua cutremure s-au produs duminica in judetul Buzau, in zona seismica Vrancea, intr-un interval de aproximativ patru ore, unul avand magnitudinea de 3 grade pe scara Richter si celalalt fiind de 2,8 grade.

Tot in judetul Buzau, in zona seismica Vrancea, sambata, la ora 18.55 s-a produs un cutremur de 3,2 grade pe scara Richter.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta in Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova.

Anterior, magnitudinea cutremurului de miercuri seara a fost calculata la 5,2 pe scara Richter, insa a fost revizuita la 4,8.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO