Cum au reacționat copiii la vederea unui câine polițist: "Și pisica la fel"

25-03-2019 07:55

De Ziua Poliției Române, bilanţul oficial arată că s-au dat în ultimul an peste 1300 de ordine de protecţie, după scandaluri în cuplu şi măsura de prevenţie îşi găseşte utilitatea.

Curioși, puștii i-au ascultat cu atenție pe cei în uniformă și au pus întrebări. Și nu s-au sfiit când au făcut cunoștință cu echipamentul.

La final, cei mici au primit diplome și insigne. Poliţiştii din Iaşi, care au stat întreaga zi în mijlocul copiilor, au avut grijă să îi înveţe pe cei mici reguli de circulaţie, dar le-au dezvăluit şi câteva dintre secretele acestei meserii.

Acest câine, care lucrează cu oamenii legii de patru ani, a fost îndelung analizat de copiii care nu au ratat ocazia şi au făcut multe fotografii.

Poliţist: Când te miroase pe ţine el îţi simte toată viaţa, e ca o lecţie pe care o învaţă. Peste vreo 2-3 ani dacă vă veţi revedea îşi va aminti de tine după mirosul tău. Pentru că tu ai un miros specific.
Fetiţă: Şi pisica la fel.

La final, pusstii care au participat la eveniment au fost răsplătiţi.

Fetiţă: "Am primit de la poliţie o diplomă, o insignă şi o amprentă de la degetul meu// mi-a pus pe o cerneală şi am apăsat acolo."

Mădălin Țăranu, IPJ Iași: "Pornind de la ateliere de siguranţă personală şi educaţie rutieră pentru cei mici, o serie de ateliere unde sunt prezentate anumite ramuri. Cum ar fi serviciul criminalistic, serviciul de acţiuni speciale, serviciul rutier, cel de resurse. Până la activitatea de prevenire a criminalităţii."

Şi la Alba Iulia, un câine antrenat impecabil a făcut senzaţie.

Fetiță: "Mi-a plăcut cel mai mult când s-a aruncat pe politest".

Copiii au fost curioşi să vadă şi cum se iau amprentele sau cum sunt prinşi infractorii periculoşi!

Poliţistă: "Aceasta este o legitimaţie de poliţist pentru o zi, pe care o puteţi păstra acasă şi poate într-o zi o să veniţi să fiţi criminalişti şiş a prindem hoţii.

Copil: "Sunt constumat ca un politest cu vestă antiglonţ cu cască tot antiglonţ, cu lanterne, cu arme se pun la brâu. O experienţă foarte frumoasă, pot să salvez oamenii."

Poliţia Română sărbătoreşte luni 197 de ani de la atestarea documentară.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO