Cum arată un centru de carantină de lângă Bucureşti pentru suspecţii de coronavirus

Ultima actualizare: 13-03-2020 20:29

Un hotel din apropierea Capitalei a fost transformat în centru de carantină.

Hotelul aflat în zona centurii Capitalei, în Mogoşoaia, a devenit centru de carantină pentru cei care ajung pe Aeroportul Henri Coandă din "zonele roşii" ale Europei. În 

Guvernul a făcut miercuri apel către primăriile din București și Ilfov să găsească urgent cât mai multe spații de cazarem iar Primăria Capitelei caută locuri în hoteluri, pensiuni și cămine, pentru care e gata să ofere 50 de euro pe noapte. În vreme ce unele primării au început deja să cazeze oamenii veniți din „zonele roșii” în hoteluri, pensiuni, alte autorități încă mai caută spații adecvate carantinei.

Unul dintre cele mai mari spații de cazare se află la marginea Capitalei într-un hotel care poate găzdui 150 de persoane. Persoanele care ajung aici sunt cazate individual, iar primăria sectorului 1 plătește câte 300 de lei pentru fiecare cameră.

Românii întorși din străinătate au fost izolați la Hotelul Phoenicia Express

 

„Întrucât, în ultimele zile, au apărut în presă informații contradictorii, reprezentanții Phoenicia Hotels, doresc să aducă lămuriri pe tema izolării unui număr de persoane într-unul dintre hotelurile noastre.

Toate aceste persoane, recent întoarse din străinătate, care nu au domiciliul în București, sunt izolate, pe o perioadă de 14 zile, la Hotelul Phoenicia Express, care se află pe centura capitalei, mai exact, pe șoseaua Odaii nr. 441-443. Acesta fiind singurul hotel din Grupul Phoenicia Hotels pe care în acest moment autoritățile îl folosesc în scopul izolării celor care au trecut granițele tării în ultimele zile.

Așadar, dorim să punctăm foarte clar, ca nicio persoană nu este izolată la Hotelul Phoenicia Grand, din Nordul Capitalei, acesta din urmă prezentând cele mai sigure condiții pentru oaspeții săi.

Dorim să vă aducem la cunoștință și faptul că toate aceste persoane sunt sub observație și că nu avem cunoștințe până în acest moment că vreuna dintre acestea ar avea testul pozitiv care să confirme prezența COVID-19, dar și faptul că măsurile luate de autorități, în acest caz, sunt unele doar de prevenție.

Am decis să punem la dispozitie, în baza unui contract, Hotelul Phoenicia Express, la solicitarea Primariei Sectorului 1, prin Dl. Primar Dan Tudorache, pentru că am înteles gravitatea situației din România. Ca orice alt cetățean al acestei țări, si noi ne dorim ca răspândirea acestui virus sa fie una cât mai mică, așadar, considerăm că, in aceste vremuri, implicarea oricărui cetățean poate fi salvatoare”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO