Cum a fost salvată o țestoasă călcată de mașină, în Oradea
O ţestoasă cu fracturi multiple la carapace și o fractură de membru inferior a fost salvată la Târgu Mureș.
A fost găsită în Oradea, călcată de o mașină. Iubitorii de animale au fost cei care au căutat ajutoare şi așa a ajuns la o asociație din Mureș. Țestoasa a fost operată cu succes.
Țestoasa de apă dulce găsită pe un drum din Oradea avea fractură la carapace, iar după o consultare amănunțită i-a fost descoperită și o fractură la picior. Specialiștii de la Târgu Mureș au anesteziat-o, după care au introdus o tijă în piciorul accidentat.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Dr. Borka Vitalis Levente, veterinar: „Fractura s-a rezolvat prin introducerea unei tije metalice în lungimea osului. Pentru mine este o premieră și cea mai mare provocare a fost să încercăm să urmărim curbura osului respectiv. Tija respectivă o să fie îndepărtată peste 3-4 luni.”
Operația a fost reușită, însă țestoasa va mai rămâne la cabinet pentru a-și primi tratamentul de specialitate.
Sos Tibor, herpetolog: "Vorbim despre o țestoasă. O specie auohtonă, țestoasa de apă europeană, în multe zone din regiuni din Europa e pe cale de dispariție. La noi este specie protejată prin lege."
Peste câteva zile, țestoasa va ajunge la centrul de reabilitare a animalelor sălbatice, unde își va petrece următorii ani, deoarece procesul de vindecare în cazul țestoaselor este de lungă durată.
Specialiștii trag un semnal de alarmă, deoarece în această perioadă femelele caută locuri pentru a-și depune ouăle. De multe ori locurile de iernare și de depunere a ouălor sunt în apropierea șoselelor, unde animalele pot fi în pericol. De aceea, se recomadă ca în zonele în care este cunoscută prezenţa acestei specii, șoferii să circule cu viteză redusă și cu atenție sporită.