Cultiva cannabis intr-un bloc din sectorul doi. Tanarul si-a luat masuri de precautie, insa a comis o mare greseala

Dată publicare: 10-03-2017 17:35
Dată actualizare: 13-03-2017 07:13


Consumul exagerat de curent l-a dat de gol pe un tanar din Bucuresti care isi facuse in casa o cultura de cannabis.

Plantele au nevoie de sisteme de irigare, iluminare si climatizare, asa ca omul ajunsese sa inregistreze si de 130 de ori mai mult consum de energie electrica fata de media vecinilor.

Martorii s-au plans ca din apartamentul aflat intr-un bloc din sectorul 2 se simte miros de cannabis, iar consumul de curent este mai mult decat exagerat: chiar si 6.500 de kWh, cand o persoana reuseste, in medie, sa foloseasca 50 de kWh cu frigider, masina de spalat, iluminat si alte electronice si electrocasnice. Si asta in conditiile in care in acel apartament suspectul venea doar doua sau trei zile pe saptamana.

Banuiala procuroriilor DIICOT s-a adeverit vineri dimineata cand au descins la locuinta tanarului de 27 de ani. Au gasit o cultura de 16 plante de cannabis si aproape noua kilograme din acest drog.

Cu toate astea, anchetatorii spun ca mirosul nu avea cum sa fie resimtit la nivelul palierului pentru ca baiatul si-a luat masuri de precautie. A etansat usa si a cumparat sisteme pentru neutralizarea mirosului.

Tanarul, de loc din Ploiesti, a fost retinut de procurorii DIICOT si va merge in instanta cu propunere de arestare preventiva.


VIDEO PROTVPLUS.RO