Frigul nu i-a speriat pe credincioşii ajunşi la moaştele Sfintei Parascheva


Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Miercuri 11 Octombrie 2017 08:01
Categorie: Stiri actuale

Sărbatoarea Sfintei Parascheva aduce la Iaşi sute de pelerini. Dornici să atingă moaştele care le dau sperantă în fața grijilor, oamenii s-au asezat la rand. Frigul nu i-a speriat pe credincioşii care spun că au simțit o imensă pace sufletească.

Vremea frumoasa de afara i-a determinat pe multi parinti sa-si aduca si copiii la racla Sfintei Parascheva. O familie cu 3 copii din Constanta vine la Sfanta Parascheva de 7 ani, de cand s-a nascut primul copil.

 Credinciosii s-au inarmat cu rabdare si au stat la coada ca sa se inchine la racla cu Sfintele Moaste. Temperaturile, care au coborat pana la 6 grade Celsius, nu i-au indepartat de Catedrala Mitropolitana, unde, in aceste zile, are loc cel mai
mare pelerinaj din tara. Oamenii au primit ceai si cafea.

Multi credinciosi spun ca, atunci cand vin aici, simt o bucurie de nedescris.

Pelerinajul la moastele Sfintei Parascheva va continua, iar autoritatile spun ca de acum incolo se asteapta sa vina tot mult mai multi credinciosi. Apogeul va fi sambata, in ziua de Hram.

Potrivit estimarilor facute de jandarmi pana in acest moment pe la racla Sfintei Cuvioase Parascheva au trecut deja peste 20.000 de credinciosi. Pelerinii veniti la Iasi se pot inchina la baldachin si la moastele Sfintei Mucenite Tecla.

In tot acest timp, autoritatile au asigurat ordinea publica. In incinta Mitropoliei sunt corturi de prim ajutor, puncte SMURD, dar si chioscuri de informare si locuri unde credinciosii pot cere ajutor.

Pana acum 20 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Trei au ajuns la spital, insa sunt in afara oricarui pericol.

Joi seara incepand cu ora 19.00 va fi organizata procesiunea "Calea Sfintilor": mai multi preoti vor purta racla pe strazi insotiti de credinciosi.

Slujbă transmisă live pe Facebook de credincioșii veniți la moaștele Sfintei Parascheva
Peste 6.000 de credincioși din Voluntari, prezenți la moaștele Sfintei Parascheva
De 14 ani încoace, o familie din Bucureşti oferă acelaşi dar pentru Sfânta Parascheva
VIDEO PROTVPLUS.RO