Au fost nervi întinși la maximum și cozi uriașe, marți dimineață, pe Drumul Național 7, lângă Arad. La o trecere peste calea ferată, șoferii au așteptat preț de o jumătate de oră, în fața barierei coborâte, să treacă un tren.

Doar că acea garnitură nici măcar nu a mai venit, după cum spun cei aflați în trafic. Până să se ridice bariera, s-au format cozi uriașe.

Trecerea peste calea ferată se află pe Drumul Național 7 și leagă orașul Arad de comuna Vladimirescu. Șoseaua este intens circulată, iar în zonă se formează oricum cozi, atunci când trece o garnitură. Marți, însă, șoferii au așteptat degeaba, pentru că prin fața lor nu a trecut niciun tren.

Șofer:Ne-am așezat la rând. După 15-20 de minute nu a venit trenul, nici nu s-a auzit și după jumătate de oră s-a ridicat bariera. Nu a trecut niciun tren. Am sunat la 112 mi s-a spus să fac reclamație la CFR”.

Șofer:Veneam spre lucru. A fost o barieră de aproximativ jumătate de oră. S-a făcut o coadă. Au stat oamenii la barieră și au stat degeaba. Am înțeles că se mai întâmplă să fie ceva frecvent”.

Acea porțiune de drum este folosită și de arădenii care locuiesc în cartiere rezidențiale din zonă, dar lucrează în oraș. Așa că, dimineața, traficul este intens.

Șofer: Un drum național să fie așa, să fie aglomerație așa mare, toate străzile erau pline cu mașini, asta nu este normal în secolul ăsta”.

Acea cale ferată care traversează DN7, face legătura între Timișoara și culoarul patru pan european Curtici-Constanța.