Coronavirus România. GCS avertizează asupra unui mesaj fals trimis în numele lui Arafat

Dată publicare: 13-07-2020 12:24
Dată actualizare: 13-07-2020 13:41


Coronavirus România. Până luni, 13 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 413 noi cazuri de îmbolnăvire.

 

Până astăzi, 1.901 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 12.07.2020 (10:00) – 13.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (12 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Mehedinți, București, Mureș, Olt, Prahova și Sibiu.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, luni, că numărul de cazuri noi de depistare pozitivă a persoanelor infectate cu Covid-19 va fi mai mic, dar că acest lucru nu înseamnă, automat, o veste bună.

Tătaru a precizat că numărul va fi mai mic, luni, 13 iulie, deoarece în weekend au fost făcute mai puține ”recoltări și testări”.

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia asupra unui mesaj fals transmis direcţiilor de sănătate publică din ţară în numele lui Raed Arafat

 

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia, luni, asupra unui mesaj fals transmis direcţiilor de sănătate publică din ţară în numele lui Raed Arafat. Mesajul a fost transmis de pe o adresă de mail care seamănă cu cea folosită de instituţiile din subordinea Guvernului. Documentul ar cere autorităţilor sanitare să raporteze discreţionar numărul infectărilor şi deceselor.

”Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia mass-media asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat şi transmis Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Mesajul este transmis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparţine niciunei instituţii guvernamentale şi care foloseşte o succesiune similară, dar parţială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, ”textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcţiilor de Sănătate Publică să raporteze discreţionar numărul de infectări şi de decese”.

”Mesajul este unul fals şi facem apel la mass-media de bună credinţă să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale”, a mai transmis Grupul de Comunicare strategică.
 

Autoritățile au anunțat duminică 456 de cazuri noi de persoane depistate cu Covid-19. Spre comparație, sâmbătă, 11 iulie, au fost anunțate 592 de cazuri.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO