Avea doar patru kilograme la varsta de un an. Un copil din Braila s-a stins din cauza inanitiei, inconjurat de gunoaie

Ultima actualizare: 14-02-2014 07:03
Avea doar patru kilograme la varsta de un an. Un c...
Copil gasit mort de foame intr-un grajd dezafectat...

Un baietel de un an, din comuna Silistea, judetul Braila, a sfarsit cumplit. Copilul, care traia in conditii greu de imaginat, impreuna cu parintii si cei patru frati ai sai, s-a stins de foame.

Politistii au deschis dosar penal impotriva parintilor iresponsabili, iar ceilalti copii le-au fost luati si dusi la un centru specializat.

Copilul locuia, alaturi de ceilalti patru frati cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani, intr-un grajd dezafectat din comuna Silistea, intr-o saracie lucie.

Proprietarul le-a permis parintilor, doi tineri de 26 de ani, sa-si amenajeze acolo o camera pentru familie.

Parintii micutului s-au dus la munca, iar cand s-au intors, tatal l-a gasit fara suflare.

Culmea este ca familia avea, din mila unui patron, si o vaca pentru lapte, dar copiii erau mereu flamanzi.

"Am fost in grajd de am muls vacile cu sotul, am fost la paine si cand m-am intors inapoi il gasise sotul meu mort, i-am dat sa manance, intre timp ce s-a intamplat nu pot sa stiu. De cate ori plangea de atatea ori ii dadeam sa manance", a explicat mama.

Medicii spun ca baiatul nu era bolnav, insa lipsa hranei a facut ca organele sale interne sa nu mai functioneze cum trebuie, iar in final inima sa a incetat sa mai bata.

Mihai era cel mai mic si n-a avut putere sa reziste. Ceilalti patru frati au intre 2 si 5 ani. Asa-zisa lor casa e un grajd plin de gunoaie. Parintii castigau totusi 1600 de lei, avand grija de o cireada de 60 de vaci. Li s-a dat si lor una, in dar, numai sa isi hraneasca familia. Dar degeaba.

DOCTOR GINA ILIE, serviciul de medicina legala: "Copilul, care desi are varsta de un an, prezenta doar 4 kilograme si moartea lui s-a datorat insuficientei organice, consecinta malnutritiei generata de lipsa de ingrijiri specifice si necesare unui nou nascut."

Rudele sustin ca parintii sunt vinovati, pentru ca isi neglijeaza copiii.

Politistii au deschis dosar penal impotriva parintilor iresponsabili, iar ceilalti copii le-au fost luati si dusi la un centru specializat.

Tot la centru se afla acum si mama copiilor, care urmeaza sa aduca pe lume un nou prunc, fiind insarcinata in luna a saptea.

La inmormantarea lui Mihai, marti, au venit doar cativa oameni. Printre ei si primarul comunei, care stia de soarta lui amara.

"In acest caz, singura vinovata este mama, nu spunem ca noi autoritatile locale, probabil ca, intr-un anumit context, trebuia sa-i rupem din sanul familiei. Era o mizerie crunta", a spus primarul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO