Controale în biserici şi mănăstiri. Măicuțele, învățate despre prudență, înainte de Înviere


Ultimul update: Joi 25 Aprilie 2019 09:48
Data publicarii: Joi 25 Aprilie 2019 08:30
Categorie: Stiri actuale

Controalele în biserici şi mănăstiri s-au intensificat în această săptămână, în toată ţara.

Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor să se asigure că lăcaşele de cult sunt pregătite, astfel încât să preîntâmpine riscul producerii vreunui incendiu, în noaptea de Înviere.

Însă acolo unde au găsit nereguli, au aplicat şi sancţiuni.

La mănăstirea Vladimireşti, din judeţul Galaţi, până acum măicuţele nu au avut nevoie de extinctoare niciodată, aşa că nu ştiau cum să le folosească, iar pompierii le-au învăţat. Din joacă, sau din neatenţie, acolo unde sunt grupuri mari de oameni care au lumânări aprinse, riscul de a se produce un incendiu este mare.

„O să-i lăsăm să se închine până aproape de 11 şi apoi o să îi scoatem pe toţi afară, ca să stea să aştepte lumina aicea. Cel puţin uşa de la intrarea principală să fie deschisă, cu uşile blocate pe deschis”, a spune Nazaria Slabu, rep. paza contra incendiilor, mănăstirea Vladimireşti.

Şi măicuţele de la Mănăstirea "Nașterea Domnului", din comună Cudalbi, s-au pregătit pentru slujba din noaptea de Înviere.

„De n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ne-am ostenit. Dar şi prudența este una care face parte din datoria noastră creştină”, a spus Mariani Popă, stareța mănăstirii "Nașterea Domnului".

La o verificare atentă, pompierii au găsit însă şi stingătoare cu termenul de valabilitate exprirat.

În tot judeţul Galaţi, pompierii au verificat 32 de biserici şi 5 mănăstiri, iar controalele continuă. Verificările au avut loc şi în Constantă, la 65 de lacase de cult şi.., hipermarketuri. Pentru neregulile constatete, ei au dat 41 de amenzi în valoare totală de aproape 190 de mii de lei. Cele mai des întâlnite probleme au fost legate de stingătoare, de obturarea cailor de evacuare şi de lipsa iluminatului de siguranţă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Recomandări pentru ouă proaspete şi miel gustos de Paşte. Ce trebuie să evităm
Şeful de la Antifraudă, înlocuit. Dragnea se plânsese că roşiile nu sunt bine controlate
Controale în centrul Capitalei. Ce au pățit taximetriștii cu tarife înșelătoare
VIDEO PROTVPLUS.RO