Alertă Covid-19 la Costinești. Ce a făcut fiul unui jandarm după ce a aflat că părinții lui sunt infectați

×
Codul embed a fost copiat

Zeci de tineri din judeţul Dâmboviţa aflaţi în vacanţă în Costineşti şi-au încheiat brusc distracţia după unul dintre tovarăşii lor a aflat că este infectat cu SARS - COV 2.

Băiatul de 19 ani, fiul unui jandarm, a plecat brusc de la mare după ce părinţii l-au anunţat că sunt infectaţi, iar în scurt timp şi el a fost confirmat pozitiv. Tinerii au fost luaţi cu autocarul şi duşi la domiciliile din judeţul Dâmboviţa, unde se află acum în carantină.

Nu este clar însă despre câte persoane este vorba. În timp ce autorităţile din Constanța spun că ar fi 40, cele din Dâmboviţa vorbesc despre 26. Tinerii au între 16 și 19 ani și au venit pe litoral la începutul săptămânii. Trecuseră doar câteva ore când unul dintre ei a părăsit vila val-vârtej, conform spuselor proprietarului, dar și ale organizatorului vacanței, un învățător din Dâmbovița.

Băiatul aflase că părinții lui au COVID-19. Peste câteva zile, a început și el să se simtă rău.

Aurelian Popa, prefectului judeţului Dâmboviţa: "A venit la spital, s-a simţit foarte rău, a fost testat, s-a pozitivat testul, testat Covid. Tânărul a spus că vine de la mare, unde a fost cu un grup, la Costineşti, de 26 de persoane. Se extinde ancheta epidemiologică".

Citește și
Coronavirus România, LIVE UPDATE 09 iunie
Un nou prag psihologic a fost atins. România a depășit 60.000 de infectări cu noul coronavirus
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Cu o experiență similară neplăcută la activ - grupul de la Vaslui, de zilele trecute - autoritățile sanitare din Constanța au intrat imediat în alertă. Ancheta de moment a adus însă o altă cifră decât cele 26 de persoane despre care se știa în Dâmbovița.

Cristiana Mihaela Schipor, Director DSP Constanța: "Am indentificat grupul, erau în jur de 40. Au verificat actele organizatorului, erau bine, s-au făcut şi înregistrări şi poze cu fiecare, că au respectat pe durata transportului".

Tinerii au fost urcaţi în autocar şi trimiși acasă. Cei mai mulți dintre tinerii care au mers împreună pe litoral, la Costinești, sunt din localitatea Braniştea, de lângă oraşul Titu, mai precis 23 dintre ei.

Aceștia au fost aduși acasă cu o cursă specială și sunt carantinați la domiciliu. Autoritățile spun că numai cei care se vor simţi rău sau vor prezenta simptome urmează să fie testați. Proprietarul vilei spune că sunt slabe șanse să fi existat contact între grupul din Dâmbovița și alți turiști cazați. De altfel, unitatea nu a fost închisă de către DSP.

Ciprian Duca, administrator unitate de cazare: "Există posibilitate ca cel care era infectat să intre în contact cu altcineva? Locaţia este organizată bine şi se respectă tot. Am preferat să lăsăm între camere, între cei de la Dâmbovița era un etaj tampon, sunt culoare de acces, nu se puteau întâlni. Din punctul nostru de vedere nu este niciun risc. Am chemat firma cu care am făcut dezinfecţie şi măsuri pentru Covid". 

Pericolul de răspândire ar fi mai mare în stațiune. Tinerii au apucat să meargă la distracție, după ce și-au lăsat bagajele.

Este, așadar, al doilea caz de acest gen, din ultima săptămână, după majoratul de la Vaslui, mutat la mare. Și soldat, până acum, cu mai multe infectări. Se întâmplă tot la Costinești, unde, în ultimele weekenduri a fost mai aglomerat decât în Mamaia.

La nivel național, lipsește o informație esențială, în acest moment: câți dintre cei infectați cu noul coronavirus vin de pe litoral? În județul Dâmboviţa, de exemplu, în ultimele două săptămâni virusul a fost identificat la 15 persoane care au fost la mare.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Primele doze de Remdesivir, pentru tratarea bolnavilor COVID, au ajuns la Spitalul
Primele doze de Remdesivir, pentru tratarea bolnavilor COVID, au ajuns la Spitalul "Victor Babeş" din Timișoara

Primele 35 de doze de Remdesivir, medicament antiviral folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, cu forme medii şi severe ale bolii şi sunt internaţi în secţia ATI, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.

Un nou prag psihologic a fost atins. România a depășit 60.000 de infectări cu noul coronavirus
Un nou prag psihologic a fost atins. România a depășit 60.000 de infectări cu noul coronavirus

Coronavirus România. 1.350 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Focar de Covid-19 la o fabrică de confecții din Sibiu. Peste 20 de angajați sunt infectați
Focar de Covid-19 la o fabrică de confecții din Sibiu. Peste 20 de angajați sunt infectați

Prefectura Sibiu a anunţat sâmbătă că 23 de de angajaţi de la o fabrică de confecţii au fost infectaţi cu noul coronavirus, fiind demarată o anchetă epidemiologică.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.