Complicele deputatului Alin Trasculescu a fost ARESTAT preventiv


Ultimul update: Joi 15 Noiembrie 2012 06:44
Data publicarii: Luni 12 Noiembrie 2012 12:01
Categorie: Stiri actuale
Alin Trasculescu

Instanta suprema a dispus, luni, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Marian Valeriu Calota, complicele deputatului PDL Alin Trasculescu, in dosarul in care sunt cercetati pentru infractiuni de coruptie.

Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, a fost retinut de procurorii DNA dupa ce a fost prins in flagrant delict cand lua 50.000 de lei, bani pe care urma sa ii dea lui Trasculescu.

Procurorii au cerut, luni, judecatorilor instantei supreme arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Calota, solicitarea fiind admisa de judecatori. Decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile a lui Calota poate fi contestata la Completul de cinci judecatori de la instanta suprema.

Calota este acuzat de complicitate la trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata, santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata.

Avocatul lui Calota, Ion Panaitescu, a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca banii primiti de clientul sau erau datorati ca urmare a unui contract existent intre el si denuntator. Aparatorul lui Calota a mai aratat ca in mod uzual remiterile de bani se faceau prin servicii bancare, fiind suspecta de aceasta data dorinta denuntatorului de a-i remite bani lui Calota "intr-un plic".

Deputatul PDL Alin Trasculescu, cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani, a fost eliberat luni dimineata din arestul Politiei Capitalei, dupa ce a expirat ordonanta de retinere emisa pe numele lui de procurorii anticoruptie.

Potrivit procurorilor, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trasculescu a pretins initial de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 de euro.

Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Marian Calota, care l-a constrans pe denuntator, prin amenintare, sa dea banii ceruti. Pentru obtinerea banilor, sustin procurorii anticoruptie, deputatul a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDTR) cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator.

MDTR a fost condus in perioada decembrie 2009 - februarie 2012 de Elena Udrea, tot de la PDL. Deputatul Alin Trasculescu este presedintele PDL Vrancea si candideaza pentru un nou mandat de deputat in Colegiul 5 Marasesti.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, l-a informat duminica pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, asupra perchezitiei si retinerii lui Alin Trasculescu, "acuzat de savarsirea unei infractiuni flagrante de coruptie".

Sursa: Mediafax

Deputatul PDL Alin Trasculescu a fost eliberat. Ordonanta de retinere a expirat
Deputatul PDL de Vrancea, Alin Trasculescu, a fost retinut dupa ce a fost prins luand mita
VIDEO PROTVPLUS.RO