Cod portocaliu de inundaţii în judeţele Tulcea şi Constanţa


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 05 Iulie 2018 15:22
Categorie: Stiri actuale
inundatii

Hidrologii au emis avertizări cod portocaliu de inundaţii pentru judeţele Tulcea şi Constanţa, până joi noapte, interval în care vor fi scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice Topolog, Casimcea – sector aferent amonte S.H. Cheia, în judeţele Tulcea şi Constanţa.

Hidrologii precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul inferior ai râului Topolog. Codul portocaliu este valabil până joi seară, ora 20.00.

O altă avertizare de cod portocaliu din judeţele Tulcea şi Constanţa vizează râurile mici din bazinele hidrografice Albeşti şi Valea Dunărea. Codul este valabil până la ora 24.00.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO