Poveștile dureroase de viață ale fetelor dispărute în Târgoviște. Cum au fost crescute

Ultima actualizare: 22-12-2019 09:55

Este alertă în Târgoviște, unde cinci adolescente aflate în grija unei asociații umanitare au dispărut.

Copilele, cu vârste între 13 și 18 ani, nu s-au mai întors de două zile în centru, iar din spusele celor care le îngrijesc au plecat de supărare că au fost pedepsite.

Cele cinci fete, aflate în grija unei asociații, locuiau într-o casă de tip familial în Târgoviște.

Georgiana Petre, asistent social al centrului de îngrijire: "Toate au fost luate în regim de urgență de către DGASPC, au ajuns la noi în cadrul asociației, iar la noi au fost înscrise la școală, le oferim găzduire, îngrijire, educație. Le-am explicat că trebuie să meargă la școală, să respecte regulile din asociați. Nu au voie să plece noaptea, să ia legătură cu persoanele pe care nu le cunoaștem, iar lucrul acesta nu le convine."

Daniela Bârdeș, administratorul centrului de îngrijire: "Au acumulat un număr de absențe la școală destul de mare, au fost pedepsite, li s-au luat telefoanele mobile. S-au revoltat, au amenințat că o să fugă, le-am spus că nu este o soluție."

Joi după-amiază, imediat după ce au ieșit de la cursuri, adolescentele s-ar fi întâlnit și ar fi hotărât să nu se mai întoarcă la centru, spun anchetatorii.

Agent Ana Maria Liță, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa: "Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița efectuează activități de căutare a cinci persoane, respectiv a patru minore, cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani și a unei persoane de 18 ani."

Fetele pe care polițiștii încearcă acum să le găsească au povești de viață dureroase.

Cerasela Gurgu, purtător de cuvânt DGASPC Dâmboviţa: "Două fete au mamele decedate, tații nu s-au ocupat de creșterea și îngrijirea lor, două au fost abandonate de mici și un alt caz, a fost crescută de bunica, care nu a reușit să se ocupe de creșterea și îngrijirea ei."

Cea mai mare dintre ele a mai dispărut de 2 ori în urmă cu 3 ani, iar fata de 16 ani a fugit și în primăvară, dar a fost găsită după câteva zile.

Cele 5 adolescente au fost date în urmărire națională, dar și în consemn la frontieră. Cine le vede sau poate da relații despre ele este rugat să sune la 112 sau să meargă la cea mai apropiată unitate de poliție.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO