Cei trei marinari români răpiţi de pe o navă, în Togo, au fost eliberați. Anunțul MAE


Ultimul update: Marti 09 Aprilie 2019 23:26
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 23:06
Categorie: Stiri actuale
Cei trei marinari români, răpiți de pe o navă, în Togo, au fost eliberați

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți, că cei trei marinari răpiţi la data de 3 martie de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo au fost eliberaţi.

Potrivit MAE, cetăţenii români vor fi repatriaţi în zilele următoare, aceştia fiind asistaţi de Ambasada României la Abuja, Nigeria.

Eliberarea marinarilor a fost posibilă datorită implicării companiei angajatoare şi a demersurilor specifice ale Celulei de Criză a MAE pe lângă autorităţile abilitate, informează Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că, prin intermediul Ambasadei României la Abuja, a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în derularea procedurilor pentru eliberare. Menţinerea integrităţii fizice şi siguranţei cetăţenilor români şi identificarea mijloacelor necesare rezolvării în bune condiţii a situaţiei de criză au fost principalele preocupări ale autorităţilor române.

"Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor instituţiilor şi autorităţilor străine implicate în demersurile de eliberare a cetăţenilor români", se arată într-o precizare transmisă de MAE marţi seară.

Nava Histria Ivory, la bordul căreia se aflau 21 de marinari români, a fost atacată de piraţi în apropierea unui port din Republica Togo (Africa), trei dintre ei fiind luați ostatici.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO