Ce se intampla noaptea in acest cimitir din Arad. Oamenii nu stiu ce sa mai faca: "Suntem foarte suparati si necajiti"

17-02-2016 13:31

Un cimitir din Arad a fost vandalizat in timpul noptii, de persoane necunoscute. Cei care au in grija cimitirul au observat abia dimineata pagubele produse, pentru ca locul nu este pazit si nici nu este dotat cu camere de supraveghere.

Oamenii spun ca nu este pentru prima data cand vandalii batjocuresc locurile de veci, insa pana acum nu au reusit sa ii prinda.

In total, in ultimele doua zile, zece morminte au fost profanate in cimitirul ortodox situat intr-unul dintre cele mai mari cartiere din Arad.

Goldis Pavel, preot: "Suntem foarte suparati si necajiti ca nu putem asigura paza pe vreme de noapte, ziua avem gropari care supravegheaza, dar au mai fost noaptea odata cand au mai spart cruci. Credem ca ceva boschetari sau satanisti, am reclamat, dar nu am primit nici un raspuns."

Proprietarii sunt nevoiti sa repare singuri stricaciunile.

Localnic: "Cred ca sunt din astia, satanistii, nu sunt oameni isi face omul o cruce pe viata si vin niste derbedei din astia si distrug tot."

Localnic: "Baieti astia, boschetari sau drogati, distrug tot si eu a trebuit sa-mi refac crucea a fost vandalizata si a trebuit sa o refac din nou."

Groparul cimitirului: "Dupa cum se vede numai monumente de marmura alba sparg, de celelalte nu prea se ating. Care sunt cele mai scumpe, pe astea le sparg. Se vede cum a dat cu piciorul aici si nu a reusit sa-l darame, uite doua urme de picioare."

Pana acum, niciun suspect nu a fost prins. Politistii locali spun ca cimitirul este unul privat, intrucat apartine parohiei, si ei nu pot asigura paza acolo, pentru ca nu este domeniu public. Singura solutie ar fi ca Parohia sa angajeze o firma de paza.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO