Cazul fotbalistului Ekeng: Medicul de pe ambulanţă, trimis în judecată

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Patrick Ekeng

Mihaiela Elena Duţă, medicul de pe ambulanţa care l-a preluat de la stadion pe Patrick Ekeng, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Capitalei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Inculpata Duță Elena – Mihaiela, având calitatea de medic specialist medicină de urgență și fiind delegată să asigure asistența medicală de urgență la data de 06.05.2016 la partida de fotbal desfășurată pe Stadionul ”Dinamo”, prin încălcarea obligațiilor ce îi reveneau, a omis să ia măsurile care se impuneau și anume, în primă fază evaluarea corectă a stării jucătorului Ekeng Ekeng Patrick Claude în funcție de care trebuia să ia sau să dispună măsurile adecvate și ulterior, după ce a constatat că pacientul se afla în fibrilație ventriculară, să aplice protocolul de resuscitare prevăzut de ghidurile pentru ”basic life suport”– sporind astfel un pericol însemnat pentru viața pacientului, pericol care nu a mai putut fi înlăturat, acesta decedând în ciuda intervenției ulterioare a personalului medical din cadrul Spitalului ”Floreasca”, neprevăzând rezultatul inacțiunii sale, deși trebuia și putea să prevadă producerea acestui rezultat.

Dosarul a fost înaintat la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

Patrick Ekeng a murit pe data de 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa, fără un contact cu un adversar în prealabil.

După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă. Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator.

Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute. Martorii oculari au relatat că medicul Duţă de pe ambulanţa a intervenit foarte târziu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO