Caz șocant într-o școală din Prahova. O profesoară, filmată în timp ce este umilită de mai mulți elevi. „Dă-i cu bale, mă!”

scoala, after school
Shutterstock

O profesoară de la o şcoală din judeţul Prahova a fost filmată în timp ce este umilită de mai mulţi elevi, în timpul unei ore de curs, unul dintre ei mimând acte sexuale în spatele cadrului didactic, în timp ce aceasta scrie la tablă.

Poliţia Prahova anunţă că a deschis o anchetă în urma apariţiei imaginilor, scrie News.ro.

În imaginile postate pe phonline.ro se vede cum cadrul didactic scrie la tablă, iar un elev merge în spatele profesoarei şi mimează acte sexuale, în timp ce altul îi spune: „Dă-i iepureşte, mă!”. Apoi un alt băiat îi ridică fusta profesoarei. Unul dintre copii mimează acte sexuale în faţa acesteia, femeia încercând să ignore atitudinea elevilor şi să continue să predea.

La un moment dat, unul dintre băieţi se urcă pe scaunul de la catedră, încearcă să o apuce pe profesoară de gât şi să o îndrepte către el.

Citește și
elev liceu ion creanga
Filmul atacului de la liceul „Ion Creangă” din Capitală. Elevul care și-a înjunghiat profesoara a plănuit totul în detaliu
„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești

Vreau să văd dacă vi se ia rujul de pe buze”, îi spune profesoarei un alt elev, în timp ce încearcă să o atingă la gură cu palma. Apoi acelaşi băiat ridică piciorul către ea, într-un gest similar celor din filmele de acţiune. Câteva secunde mai târziu, unul dintre băieţi îi suflă femeii fum de la ceea ce pare a fi o ţigară electronică, în timp ce un coleg îi spune: „Dă-i cu bale, mă, scuip-o un pic!”.

În acest timp, femeia încearcă să continue ora şi le vorbeşte copiilor în limba engleză.

În alt filmuleț, care pare realizat la aceeaşi oră de curs, unul dintre elevi îi duce profesoarei la gură degetul mijlociu.

Conform phonline.ro, citată de News.ro, imaginile au fost filmate în timpul unei ore de engleză, la şcoala din localitatea Pietriceaua.

După publicarea imaginilor, Poliţia judeţeană Prahova a transmis că face verificări ca urmare a unei sesizări primite din partea directorului şcolii.

La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi de către directorul unei unităţi şcolare din comuna Brebu despre faptul că deţine o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani, în timp ce se aflau într-o sală de clasă, au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis IPJ Prahova.

Reacția Inspectorului Școlar Prahovean
în cazul profesoarei care a fost umilită de elevi în sala de clasă

Inspectoratul Școlar Prahovean a reacționat în cazul profesoarei, care a fost umilită de elevi în sala de clasă. 

Suntem șocați cu privire la acest incident. Profesoara în cauză este din Ploiești, cadru didactic titular, cu toate gradele luate, și o vechime în învățământ de 22 de ani. Nimeni nu își poate explica de ce ea a avut o asemenea reacție (n.r. zâmbea) în momentul în care acei elevi s-au comportat abuziv cu ea. Vom discuta după vacanță cu dânsa.

În ceea ce îi privește pe cei trei elevi de clasele a VII – și a VIII-a (cel care a filmat și cei care au batjocorit-o), aceștia vor primi 4 la purtare, asta însemnând repetenție. Asta ne permite cadrul legal. Totodată, imediat după vacanță un inspector de limba engleză din cadrul ISJP va intra la orele doamnei profesor pentru a-i verifica activitatea didactică.

Spun asta pentru că astfel de incidente nu au avut loc și la alte ore, la alți profesori. Este evident că acei elevi au speculat fondul emoțional mai slab, să spun așa, al acestei profesoare, ceea ce în niciun caz nu justifică un astfel de comportament. Este regretabil că astfel de lucruri se întâmplă în școlile din Prahova”, a declarat inspectorul școlar general Ilona Rizea, pentru Observatorul Prahovean.

Reacția Ministerului Educației

În această după-amiază, Ministerul Educației a fost informat, de către reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, asupra existenței, în spațiul public, a unui clip video în care mai mulți elevi prezintă explicit activități sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic.

Conform informațiilor primite, în urma apariției, în cursul zilei de ieri, a clipului video, la nivelul unității școlare au fost deja demarate acțiuni pentru stabilirea contextului, precum și a demersurilor de urmat în perioada următoare. S-a solicitat, de asemenea, sprijinul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova.

Ministerul Educației va continua să țină legătura cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, atât pentru a avea informații asupra faptelor produse, cât și pentru a oferi, dacă va fi necesar, sprijin comunității școlare.

Ministerul Educației a demarat discuții cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții pentru a se identifica soluții de îmbunătățire a procesului de prevenție și de intervenție în situații de violență în mediul școlar.

În contextul evenimentelor din ultima vreme, transmitem mesajul Ministrului Educației, doamna Ligia Deca:

„Știu că incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranța în școli. Vreau să vă asigur că voi face tot ceea ce ține de mine să prevenim aceste fapte și am demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluții în acest sens. Siguranța fiecărei persoane din unitățile de învățământ este prioritară pentru Ministerul Educației”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Un elev și-a atacat cu un cuțit profesoara de japoneză

Caz șocant la Colegiul Național „Ion Creangă” din Capitală. Un elev de clasa a X-a și-a atacat cu un cuțit profesoara de japoneză în timpul orei. Băiatul ar fi avut o ieșire nervoasă în momentul în care victima le-a spus elevilor că vor da un test. Profesoara a fost rănită în zona gâtului și dusă la spital, dar acum viața ei nu mai este în pericol.

Pentru fapta sa, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, dă vina pe progresism, după cazul profesoarei înjunghiate de un elev

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a comentat într-o postare pe Facebook cazul profesoarei atacate cu cuţitul de elev, la Colegiul „Ion Creangă” din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al BOR a punctat că progresismul ideologic care „mângâie pe creştet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală şi care promovează intens dizolvarea autorităţii de orice tip, progresism atât de larg şi adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea 'Învăţământului' recent, poate conduce inclusiv la crimă”.

O profesoară de la un liceu din Bucureşti a fost atacată cu un cuţit de un elev căruia nu i-a venit să creadă că aceasta are tupeul să dea clasei un test neanunţat, neprofeţit de nimeni. Când totuşi s-a dezmeticit din neîncrederea iniţial paralizantă, elevul a luat simultan cuţitul şi promptă atitudine. Lucrurile ajunseseră mult prea departe şi deveniseră intolerabile pentru cineva cu atâtea drepturi şi nicio responsabilitate. Progresismul ideologic care nu are nicio legătură cu progresul real în vreun domeniu, progresismul anticreştin care aruncă în aer valorile fondatoare ale paradigmei educaţiei fertile intelectual şi moral, progresism care mângâie pe creştet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală şi care promovează intens dizolvarea autorităţii de orice tip, progresism atât de larg şi adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea 'Învăţământului' recent, poate conduce inclusiv la crimă. Nu şi la pedeapsă”, a scris Bănescu pe Facebook.

El afirmă că ulterior crima sau tentativa ei eşuată vor fi totdeauna scuzate de nuanţele nesfârşite ale unui context mereu favorabil agresorului.

Imperativul amoral al progresismului? Să fim toleranţi, să fim incluzivi! Cu tot şi cu toate, oricât de toxic s-ar dovedi acest lucru pentru organismul societăţii, pentru fiecare în parte. Nu contează. Planetei să-i fie bine!”, conchide purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Ce pedeapsă riscă elevul din liceul Ion Creangă, care și-a rănit profesoara. Explicațiile unui avocat
Ce pedeapsă riscă elevul din liceul Ion Creangă, care și-a rănit profesoara. Explicațiile unui avocat

Avocatul Cristina Goata a afirmat, despre cazul elevului de la Colegiul “Ion Creangă” din Bucureşti care şi-a agresat profesoara, că dacă în urma expertizei psihiatrice se constată că a avut discernământ la comiterea faptei, atunci va răspunde penal.

Filmul atacului de la liceul „Ion Creangă” din Capitală. Elevul care și-a înjunghiat profesoara a plănuit totul în detaliu
Filmul atacului de la liceul „Ion Creangă” din Capitală. Elevul care și-a înjunghiat profesoara a plănuit totul în detaliu

Adolescentul de 16 ani care și-a atacat profesoara cu un cuțit de bucătărie a fost arestat preventiv pentru o lună de zile.  

Elevul de la liceul „Ion Creangă” care și-a înjunghiat profesoara cu un cuțit a fost arestat preventiv
Elevul de la liceul „Ion Creangă” care și-a înjunghiat profesoara cu un cuțit a fost arestat preventiv

Elevul de clasa a X-a de la Colegiul Național „Ion Creangă” din Capitală, care și-a atacat cu un cuțit profesoara de japoneză în timpul orei, a fost arestat preventive pentru 30 de zile.    

Reacția profesoarei de la liceul Ion Creangă, după ce a fost înjunghiată de un elev. Ce a declarat băiatul
Reacția profesoarei de la liceul Ion Creangă, după ce a fost înjunghiată de un elev. Ce a declarat băiatul

Adolescentul care și-a atacat profesoara cu un cuțit, în timpul orei, a fost reținut miercuri seară pentru 24 de ore, sub acuzația de tentativă de omor. Pe numele lui a fost emisă propunere de arestare preventivă.

Elevul de liceu care și-a înjunghiat profesoara cu un cuțit a fost reținut
Elevul de liceu care și-a înjunghiat profesoara cu un cuțit a fost reținut

Elevul de clasa a X-a de la Colegiul Național „Ion Creangă” din Capitală, care și-a atacat cu un cuțit profesoara de japoneză în timpul orei, a fost reținut pentru 24 de ore.

Recomandări
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior

Rusia este slăbită din cauza războiului din Ucraina și nu poate ataca NATO, dar se pare că Vladimir Putin ar avea, totuși, un plan de a distruge Alianța din interior, spun experții.

INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic împotriva forţelor ucrainene
Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic împotriva forţelor ucrainene

SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic, cloropicrina, împotriva forţelor ucrainene, încălcând Convenţia privind Interzicerea Armelor Chimice (CIAC), potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, notează AFP.