Căutări de amploare în judeţul Cluj. Un băiat în vârstă de 13 ani a dispărut de acasă

28-01-2021 16:20


Căutări de amploare în judeţul Cluj. Un băiat...
Căutări de amploare în judeţul Cluj. Un băiat...
Căutări de amploare în judeţul Cluj. Un băiat...

Căutări de amploare în judeţul Cluj după ce un băiat în vârstă de 13 ani din comuna Floreşti a dispărut miercuri de acasă.

Familia a cerut cu disperare ajutor poliţiştilor după ce copilul a plecat la magazin şi nu a mai revenit acasă. Zeci de voluntari au început să îl caute în toiul nopţii pe jos în localitatea Floreşti, dar şi cu maşini de teren pe malul râului Someș şi în pădurile din apropiere.

Echipajele folosesc câini de urmă, cai și camere de termoviziune. Au verificat subsolurile blocurilor aflate în construcție și scările de bloc unde s-ar fi putut adăposti băiatul.

Voluntarii s-au mobilizat în noaptea dinspre miercuri spre joi în speranța că îl vor găsi pe Lucian. Au strigat după copil prin toată localitatea și prin împrejurimi, au străbătut toate străzile rând pe rând, în speranța că îl vor găsi pe undeva, adăpostit de frig.

Voluntar: „Am verificat dacă nu doarme în vreo mașină. Un semn era că se aburește geamul mașinii respective. Avem trei câini de urmărire, de salvare, o să ne ajute. Când și cât de repede îi găsim poate să fie vital pentru viața omului.”

Agenții de pază de la supermarketurile din Cluj au fost rugați să fie vigilenți și să anunțe dacă îl zăresc pe băiat.

Mama copilului s-a îngrijorat atunci când băiatul nu a mai revenit acasă, după ce în timpul prânzului a plecat să își cumpere ciocolată de la un magazin.

Ultimele imagini cu băiatul, au fost surprinse miercuri de camerele de supraveghere instalate intr-un mijloc de transport în comun.

În imagini, băiatul vorbește cu șoferul autobuzului care merge de la Cluj-Napoca în satul Baciu, aflat în apropiere. Se pare că l-ar fi întrebat cum ajunge la gară.

Mama băiatului: „Abia aștept să vină, să fie bine, să știu măcar că e bine. Gândul că n-a mâncat, numai 3 lei 50 avea la el și nici nu e îmbrăcat în haine de iarnă. E în adidași și geacă de toamnă și o bluziță cu glugă. Se știe că e frig afară, mai ales cum a fost frigul ăla azi-noapte. Unde a stat peste noapte?”

Mama l-a sunat de nenumărate ori. La început, apelul i-a fost respins, apoi telefonul a fost închis. Părinții băiatului sunt despărțiți de mai mulți ani, însă cei doi cooperau bine și împărțeau fără probleme timpul petrecut de fiecare dintre ei cu Lucian. Bunicii sunt copleșiți de dispariția copilului.

Bunicul băiatului: „Aseară l-am căutat, am umblat cu mașina. E mai slab de înger, cu o ciocolată îl cumperi. L-a căutat și tatăl.”

Zeci de voluntari cu mașini de teren, polițiști și jandarmi continuă căutările în Cluj-Napoca, Florești și localitățile din preajmă.

Purtător de cuvânt IPJ Cluj: „În vederea localizării și depistării minorului au fost alertate toate echipajele și efectivele aflate în teren, de la nivelul tuturor unităților aflate în subordinea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, secțiile regionale de Poliție Transporturi sau alte inspectorate de poliție din țară.”

În acest caz a fost deschis și un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Căutările au fost extinse joi dimineață și în Cluj-Napoca, asta după ce polițiștii au primit informații că a fost văzut în oraș, în zona gării.

Părinții băiatului ar fi despărțiți, iar în cursul zilei de miercuri tatăl urma să vină după copil ca să-și petreacă ziua împreună, spun apropiații celor doi. Mama copilului susține că băiatul are și probleme de sănătate. Lucian are 1 metru și jumătate înălțime, 50 de kilograme, păr castaniu și ochi negri. La momentul dispariției purta un trening gri închis, o geacă neagră de fâș, încălțăminte sport de culoare albă și o mască neagră cu imprimeuri. Oricine are informații este rugat să sune de urgență la 112.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO