Prima noapte dupa gratii pentru Voicu si Locic. Cand va trece fostul senator din spital in celula

Ultima actualizare: 25-04-2013 01:06

Fostul senator Catalin Voicu si omul de afaceri Marius Locic, ambii implicati intr-unul dintre cele mai mari dosare de coruptie din justitia romaneasca, si-au petrecut prima noapte dupa gratii.

 

Condamnati la 7 si respectiv 4 ani de inchisoare cu executare, ambii au ajuns la Penitenciarul Rahova. Catalin Voicu a fost transferat de la Spitalul Floreasca in cel al inchisorii, unde va ramane internat pana cand medicii ii vor pune un diagnostic.

La finalul acestui proces, judecatorul Florin Costiniu si omul de afaceri Costel Casuneanu au scapat cu suspendare.

Putin dupa miezul noptii, fostul senator Catalin Voicu a parasit Spitalul de Urgenta Floreasca sub escorta. A fost urcat intr-o ambulanta care l-a transportat direct la Spitalul Penitenciarului Rahova.

Voicu fusese internat dimineata dupa ce a acuzat o hemoragie abdominala. Din acest motiv a lipsit de la ultimul termen al procesului in care era acuzat de coruptie. Magistratii nu au fost impresionati si
l-au condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare.

Catalin Voicu a fost internat pe sectia de chirurgie a Spitalului Penitenciar Rahova iar medicii ii pot monitoriza starea de sanatate, conform procedurii timp de 21 de zile. Apoi, in functie de rezultatele analizelor medicale, acestia vor decide daca el ramane sub tratament aici, va fi transferat la alt spital sau in celula.

Medicii de la spitalul Floreasca nu au avut timp sa ii puna un diagnostic clar.

"Organele de resort s-au prezentat la spital si l-au luat la penitenciarul Rahova, discutandu-se sa se faca externarea imediat. Starea lui de sanatate era echilibrata, nu era in coma, intubat dar avea o sursa activa de sangerare" spune profesor dr. Mircea Beuran.

A fost o cu totul alta procedura spre deosebire de cazul Adrian Nastase pentru care politia a asteptat 5 zile ca sa obtina externarea lui. Din aceasta cauza doctorii au fost acuzati atunci ca incearca sa amane executarea pedepsei.

Odata cu Voicu a fost condamnat si omul de afaceri Marius Locic. Acesta a fost incarcerat azi noapte pentru urmatorii 4 ani. S-a prezentat de buna voie la centrul de arest preventiv al politiei.

Inainte insa, Locic s-a oprit la un supermarket de pe Dorobanti ca sa isi faca provizii. A cumparat doua cosuri cu alimente in mare parte, conserve si apa imbuteliata.

"Este total nedrept, sunt complet nevinovat si am spus-o si o repet, dupa ce voi rezolva toate problemele voi pleca din Romania. Un contract de consultata avocatiala s-a considerat cumparare de influenta, orice vorba, orice suma de bani poate fi interpretata."

"Cum comentati decizia? Aberanta si atat. A fost o decizie corecta? Ceilalti doi de afara si unul aici? Nu-l mai punem pe domnul Voicu..."

"Ceilalti doi de afara" la care face referire sotia lui Marius Locic sunt fostul judecator Florin Costiniu si omul de afaceri Costel Casuneanu, care au fost gasiti vinovati in acelasi dosar de coruptie dar au primit cate 4 ani de inchisoare, dar cu suspendare.

Ancheta procurorilor anticoruptie a aratat ca omul de afaceri Costel Casuneanu avea un proces impotriva companiei Nationale de Drumuri, miza fiind o licitatie de 30 de milioane de euro. Acesta l-a contactat pe judecatorul Costiniu, ca sa intervina in favoarea lui. 200 de mii de euro au fost banii dati, au decis si judecatorii. La serviciile aceluiasi judecator a apelat si Marius Locic, pentru mai multe procese legate de afacerile imobiliare. In ambele situatii omul de legatura a fost Catalin Voicu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO