Cătălin Predoiu, lămuriri despre permisia primită de Dragnea: „A fost acordată regulamentar”

28-11-2019 11:35


Liviu Dragnea, 12 noiembrie

Permisia primită de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea, care execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, a fost acordată regulamentar, a anunţat, joi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

„Nota de informare elaborată de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor privind acordarea unei permisii cetăţeanului Liviu Dragnea, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate la Penitenciarul Rahova, conchide că această permisie a fost acordată regulamentar", a precizat Predoiu.

El a adăugat că a dispus efectuarea unui control suplimentar la Penitenciarul Rahova şi ANP privind legalitatea acordării permisiei lui Dragnea.

"Pentru a elimina orice suspiciune cu privire la corectitudinea acestei proceduri, fără a pune la îndoială concluziile notei, dar pentru o deplină lămurire a aplicării legii, am decis efectuarea unui control suplimentar la Penitenciarul Rahova şi la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu următoarele obiective: legalitatea acordării permisiei în cauză; control sistematic de acordare a acestor permisii în tot sistemul administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Acest al doilea obiectiv, care are în vedere acordarea acestui tip de recompensă pe întreg sistemul urmăreşte să lămurească dacă legea se aplică la fel pentru toţi deţinuţii şi dacă recompensele se aplică în condiţii depline de integritate în sistem", a declarat ministrul Justiţiei.

Liviu Dragnea, permisie pentru 24 de ore

 

Închis la penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a fost liber pentru 24 de ore. Fostul lider al PSD, dar și unele apropiate de sistemul penitenciar, ar fi primit după doar 5 luni de detenție aprobare să părăsească închisoarea la începutul lui noiembrie.

Condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, Dragnea este acum din nou închis, însă ziua de permisie a provocat un nou scandal.

Liderul PSD a primit o permisie de 24 de ore, pe care a folosit-o pentru a-şi revedea familia şi pe iubita sa, Irina. Informaţia vine de la surse din anturajul politic al lui Dragnea, dar nu poate fi confirmată oficial, deoarece Administraţia Penitenciarelor are obligaţia legală de a proteja confidenţialitatea deţinuţilor.

Dragnea ceruse permisie pentru ziua lui - 28 octombrie. Legea permite ca persoanele condamnate care au o bună conduită să poată fi recompensate cu permisii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres, Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO