Catalin Chereches, primarul din Baia Mare, a fost trimis in judecata de DNA. Edilul ramane in continuare in arest

Ultima actualizare: 23-05-2016 07:03
Catalin Chereches

Procurorii DNA Cluj l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Catalin Chereches, primar al municipiului Baia Mare la data faptelor, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata.
 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, in perioada martie - septembrie 2015, Catalin Chereches, in calitate de primar si ordonator principal de credite, pentru sustinerea financiara a Asociatiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare si implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local in acest sens, a pretins si primit de la o persoana din conducerea clubului, atat in mod direct, cat si prin intermediar, suma totala de 70.000 lei.

"In perioada imediat urmatoare, Catalin Chereches, pentru a propune Consiliului Local al municipiului Baia Mare sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala, operatiune care nu s-a mai finalizat. La 14 aprilie, edilul i-a solicitat denuntatorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumatate din sponsorizarea pe care o firma o facuse anterior clubului", sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, in legatura cu modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, la 22 aprilie, Chereches i-a transmis denuntatorului sa nu scoata din banca decat sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei, iar acesta s-a conformat.

"In acelasi context, la 26 aprilie, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra lui Chereches fiind gasita suma de 25.000 lei. Anterior, la 25 aprilie, la solicitarea inculpatului, din aceeasi suma pretinsa cu titlu de mita, denuntatorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro in contul unei datorii", au retinut anchetatorii.

Procurorii au instituit masura sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile ce apartin lui Catalin Chereches.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramures cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO