Cantaretul de muzica populara Florentin Iosif a murit la varsta de 77 de ani


Ultimul update: Marti 04 Iunie 2013 00:08
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2013 15:32
Categorie: Stiri actuale
florentin iosif

Florentin Iosif, una dintre cele mai cunoscute voci ale folclorului banatean, a murit la varsta de 77 de ani. Acesta va fi inmormantat duminica, 2 iunie.

Florentin Iosif s-a nascut in anul 1936 la Toager, judetul Timis, unde a inceput sa cante inca din copilarie.

Mai tarziu, Florentin Iosif a ajuns sa cante in ansamblul "Ciocarlia" din Bucuresti, alaturi de alte nume precum Maria Tanase, Lucretia Ciobanu sau Ioana Radu.

Site-ul OpiniaTimisoarei.ro anunta ca acesta a decedat la varsta de 77 ani, pentru ca duminica, 2 iunie, sa fie inmormantat in judetul Caras-Severin, la Glimboca. Anuntul a fost facut initial pe Facebook de catre Cartisorean Ratiu.

"Incepand de astazi suntem mai saraci, lumea cantecului popular lacrimeaza pentru cel care a fost inegalabilul interpret Florentin Iosif!!Acesta s-a stins din viata in urma cu cateva ore la Timisoara!! Regrete eterne si multumiri pentru zestrea extraordinara pe care ne-a lasat-o!!! Inhumarea va avea loc Duminica in satul natal, Glimboca Caras-Severin. Condoleante familiei indoliate si D-zeu sa-l odihneasca!!”, a scris pe contul personal Cartisorean Ratiu.

 

Sursa: Opinia Timisoarei

VIDEO PROTVPLUS.RO