Cantareata de muzica populara Angela Moldovan a murit la varsta de 87 de ani

Dată publicare: 13-10-2013 13:57
Dată actualizare: 16-10-2013 06:56


Cantareata de muzica populara Angela Moldovan a murit la 87 de ani. Anuntul a fost facut de o prezentatoare TV pe Facebook.

"In urma cu o ora s-a stins din viata Angela Moldovan. Ramas bun, unei mari artiste!", a scris prezentatoarea tv pe internet, conform gandul.info.

Repertoriul Angelei Moldovan a fost format, in principal, din culegerile personale ale artistei, cu precadere din zona nordului Moldovei si a Bucovinei. Melodia cu care s-a lansat, in anii '60, este "La Oglinda", pe versuri de George Cosbuc. A urmat "Mi-am facut bundita noua", cantec pe care l-a invatat de la bunica sa din Basarabia, si care a devenit cel mai mare hit al artistei, fiind preluat si de alte colege de breasla.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste Romania, artistei Angela Moldovan i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a II-a „pentru merite deosebite si indelungata activitate artistica”.

Presedintele Romaniei Ion Iliescu i-a conferit artistei Angela Moldovan la 29 noiembrie 2002 Ordinul national Steaua Romaniei in grad de Cavaler, „pentru crearea si transmiterea cu talent si daruire a unor opere literare semnificative pentru civilizatia romaneasca si universala”.


VIDEO PROTVPLUS.RO