Un bebelus de 4 luni, lovit cu caramida in cap de copilul unor vecini. Parintii fetitei ranite risca dosar penal

Dată publicare: 03-03-2014 13:13
Dată actualizare: 06-03-2014 06:55


Intamplare socanta in judetul Satu Mare, unde un bebelus lasat nesupravegheat a fost lovit cu o caramida in cap de un baiat din vecini.

Copilul de 4 ani a intrat in casa unde dormea fetita, neobservat de nimeni. Acum, fetita este la Spitalul Judetean din Satu Mare, iar politistii au deschis un dosar de cercetare penala.

Cand a avut loc incidentul, parintii fetitei erau in curte si nu l-au observat pe baietelul din vecini, care a intrat in casa lor cu o caramida in mana. Au auzit insa plansetele bebelusului si au chemat de urgenta o ambulanta.

Constantin Demian, Spitalul Judetean Satu Mare: "La spitalul nostru a fost adusa o fetita de 4 luni, cu un traumatism cranio-cerebral. A fost examinata. In momentul de fata se afla pe chirurgie infantila".

Bebelusul ar putea fi supus unor interventii chirurgicale. Cazul a intrat in atentia asistentilor sociali, dar si a politistilor.

Inspector Camelia Cozma, purtatorul de cuvant al IPJ Satu Mare: "Politistii fac cercetari in acest caz in care, din neglijenta parintilor, o minora de 4 luni a fost lovita cu un corp dur de un baietel de 4 ani".

Mihaela Bonea, Directia prntru Protectia Copilului Satu Mare: "Am fost sesizati ca o fetita de 4 luni a fost lovita cu o jumatate de caramida de catre un copil din vecini. In momentul de fata, am inceput o ancheta, dar pana in prezent nu putem sa ne pronuntam legat de felul cum este ingrijita minora si fratii acesteia. Parintii vor fi introdusi intr-un program de consiliere".

Dupa finalizarea cercetarilor, se va stabili daca parintii bebelusului vor fi acuzati de neglijenta, caz in care ar putea fi decazuti din drepturi. Ei mai au trei copii, niciunul mai mare de 5 ani. Si acestia ar putea fi luati in grija statului.


VIDEO PROTVPLUS.RO