Băsescu, despre acuzațiile privind Securitatea: ”2 note care nu au produs efect negativ”


Ultimul update: Duminica 22 Septembrie 2019 21:38
Data publicarii: Duminica 22 Septembrie 2019 21:28
Categorie: Stiri actuale
Traian Basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu respinge categoric acuzaţiile CNSAS privind colaborarea sa cu Securitatea, sub numele de cod Petrov.

El susţine că CNSAS a recurs la formularea unor acuzaţii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizând două note care nu au produs nici un efect negativ.

”Resping categoric acuzaţiile CNSAS!. Ce-i drept , în disputa cu CNSAS am pierdut în primă instanţă la Curtea de Apel Bucureşti. Nu m-am aşteptat chiar dacă jurisprudenţa ICCJ nu îmi îndreptăţea optimismul. Cu un Consiliu format numai din oameni desemnaţi de partide,Consiliul CNSAS a aprobat o Acţiune în Constatare care mă vizează şi care deformează adevărul până la limita minciunii. CNSAS a recurs la formularea unor acuzaţii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizând două note care nu au produs nici un efect negativ. În susţinerea punctului său de vedere CNSAS utilizează formulări decisive care nu există în cele două note, nu recunoaşte aplicabilitatea legilor şi regulamentelor militare şi de asemenea nu menţionează nimic despre statutul celor doi elevi caporali în raport cu Securitatea. Din păcate, în instanţă, judecătorul a crezut mai mult în actul bine ticluit de CNSAS care deforma realităţile de acum 45 de ani, decât în cele susţinute de mine”, afirmă Băsescu într-o postare pe Facebook, duminică seara.

Fostul preşedinte anunţă că se va apăra de acţiunea CNSAS şi remarcă faptul că acest dosar s-a anunţat în campania pentru Parlamentul European şi s-a finalizat de la primul termen în campania prezidenţială.

”Şi mai este o certitudine: am vrut să nu mă implic în această campanile dar atacurile a tot soiul de interesaţi mă obligă să mă apăr de noua măciucă politică numită CNSAS. PS - în timp ce "patrioţii furioşi" se străduiau să mă acuze acasă, la Strasbourg eu obţineam un vot în Parlamentul European în care pentru prima dată se recunoaşte că prin Pactul Ribendrop - Molotov României i-au fost smulse teritorii care nu i-au mai fost returnate”, conchide Traian Băsescu.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat vineri calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată. Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat că va contesta sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, afirmând că ceea ce a făcut el nu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu Securitateamai ”Este vorba despre documente din Institutul de Marină, iar instituţia care se ocupa de noi erau Contrainformaţiile militare despre care, recunosc, că la 21 de ani habar nu aveam că sunt parte a Securităţii”, susţine fostul şef al statului.

Sursa: Pro TV

Băsescu, după ce CAB a stabilit că a colaborat cu Securitatea:
Băsescu, după ce CAB a stabilit că a colaborat cu Securitatea: "Contest la ÎCCJ"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Porsche Cayenne
Mașină de 100.000 de euro, căutată în Italia, descoperită la graniță în Satu Mare
O fată din Olt a sunat la 112 și a anunțat că este sechestrată: „Lasă-mă, nebunule!”
Românii, prea atașați de aparatele vechi. Suntem codași la reciclarea deșeurilor electrice
Șoferi băuți și probleme tehnice. Pericolele găsite de polițiști pe șoselele din România
Vara s-a întors câteva zile. Reacția unor olandezi la temperaturile ridicate din România
O femeie din Prahova a murit izbită de tren. Mărturiile cutremurătoare ale tatălui ei
accident
Accident provocat de șoferul unui BMW care „orbit de soare”. 3 persoane au fost rănite
Jaf filmat în Cluj. Doi bărbați sunt căutați după ce au furat obiecte de 2.000 de €
Polițist rutier din Brașov, prins luând mită de la un șofer. Ce i-a promis după un accident
Peste 160 kg de canabis, găsite de poliția din Oradea. Unde erau crescute plantele
Cum va arăta Spitalul Regional de Urgență Craiova. A primit avizul tehnico-economic
O țigară aruncată la întâmplare a distrus subsolul unei clădiri istorice din Timișoara