Barbatul din filmarea deocheata cu episcopul de Husi este preot: "Este o inscenare". Marturia unui fost coleg de seminar

Ultima actualizare: 23-07-2017 07:34

Barbatul care apare in filmarea deocheata alaturi de Episcopul de Husi este preot in prezent si are copii. El a fost identificat de un fost coleg de seminar, insa multi altii au trimis scrisori anonime in care il indica.

In tot acest timp, cei de la Mitropolie se limiteaza in a spune ca mai au nevoie de timp ca sa studieze imaginile. Intrebat joi daca a avut o relatie cu Corneliu Birladeanul, cel vizat spune ca ''totul este o inscenare".  Slujitorul bisericii sustine ca a aflat din presa despre uriasul scandal.

Joi, la finalul slujbei de Sfantul Ilie, tanarul preot a evitat sa vorbeasca despre scandalul in care este implicat Corneliu Birladeanul, episcopul de Husi. Chiar si asa, a insistat sa spuna ca intrega filmare este un trucaj.

Preot: Nu s-a intamplat nimic, totul e o inscenare.
Reporter: Cine a inscenat?
Preot: Nu stiu cine...
Reporter: Vi s-a inscenat dvs. sau Prea Sfintitului?
Preot: Nu ma intrebati pe mine, ca eu am aflat din presa de toate lucrurile astea.

Si totusi, numele preotului nu le este strain celor de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Despre acelasi preot vorbeste si un fost elev al Seminarului de la Husi, care spune ca a fost coleg cu tanarul preot pe cand amindoi il aveau profesor pe actualul episcop.

Tudor Dragomir, fost elev al lui Corneliu Birladeanul: "Mi-a fost foarte bun prieten si chiar am fost colegi de camera un an de zile. Ganditi-va ca si el a fost spalat pe creier, el nu a mai urmat Teologia imediat, ci Dreptul... Totusi, a fost hirotonit... Poate regreta ce s-a intamplat."

Tudor Dragomir poveste ca imaginile au fost inregistrate acum zece ani, asa ca nu este exclus ca tanarul sa fi fost atunci minor.

Tudor Dragomir, fost elev al PS Corneliu Birladeanul: "Sincer, dupa ce am asteptat 10 ani sa iasa la iveala povestea asta ma bucur ca s-a intamplat si as vrea ca lumea sa afle de lucrul asta. Cu toate ca episcopul spune ca totul este trucat, totul este foarte adevarat."

Fostul elev al epicopului de Husi a povestit si ca la un moment dat tanarul din imagini a renuntat la studiile teologice si a mers la facultatea de drept, insa, la insistentele epicopului, a reveni n sanul bisercii si a fost facut preot.

Enoriasii tanarului care se iubea cu episcopul il sustin in aceste momente de cumpana.

"El poate a fost constrans, nu stiu cum sa zic. Ne pare foarte rau. E un preot minunat. Are 7 ani de cand e la noi. Foarte urat din partea episcopului", spune un localnic.

"Daca e implicat intr-o chestie de asta, e un pacat mare. Nu se poate ierta. Pacate sunt multe. El e trimisul lui Dumnezeu. Face legatura intre Dumnezeu si enoriasi", spune un alt satean.

Scandalul fara precedent in istoria BOR va fi analizat in Sfantul Sinod, in august. Pana atunci, superiorii de la Mitropolie si Patriarhie l-au identificat pe episcopul Corneliu Birladeanul in filmarea compromitatoare.

Episcopul de Husi isi sutine nevinovatia si a cerut expertizarea criminalistica a imaginilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO