BACALAUREAT 2013. Replici memorabile la iesirea de la simularea la romana: "Nu stiu ce mi-a picat"


Ultimul update: Sambata 27 Aprilie 2013 06:58
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2013 19:34
Categorie: Stiri Sociale

Romanul i-a incurcat pe multi liceeni din Bucuresti, care au sustinut simularea bacalaureatului la limba romana. Unii candidati s-au impotmolit la literatura, in timp ce altii n-au stiut ce sa raspunda la exercitiile de gramatica si vocabular.

Aceasta a fost ultima testare a elevilor, care vor sustine in vara examenul maturitatii. La simularea de acum 2 luni, mai putin de jumatate dintre ei au luat note de trecere.

Roxana e in ultimul an la grupul scolar Unirea si azi si-a dat seama ca mai are multe de invatat, incepand cu genul liric, subiect la care s-a blocat.

''Ce este genul liric? aaa..aici n-am mai scris ca n-am stiut..''

Un raspuns incomplet ii poate aduce doar jumatate din punctaj, daca profesorul e indulgent.

Si mai complicata i s-a parut tinerei partea de literatura, unde avea de scris un eseu in care sa prezinte tema si viziunea unui autor despre lume, reflectate intr-unul din romanele studiate.

"Nu am mai apucat sa scriu la subiectul 3 pt ca nu am stiut sa fac asta. Enunturile nu sunt facute pe intelesul nostru si nici cerintele''

Nici colegii ei n-au fost mai bine pregatiti.

''Peste 5 iau..ce v-au dat la partea de vocabular? ..nu mai stiu, am uitat..''

''La subiectul 3 de ce n-ai mai scris? n-am mai avut timp..pai ai iesit cu o ora mai devreme...da, dar trebuia sa plec''

Exista si licee fruntase unde elevilor li s-au parut mai usoare subiectele de azi, in comparatie cu simularea organizata in iarna. Dragos de exemplu crede ca a gresit doar un punct la partea de vocabular.

''Am inteles ca trebuia sa dam sinonime din context...la crengi am dat ganduri,..si la a alerga..a se intoarce..'' (GRESIT!)

In rest, tanarul spune ca s-a descurcat foarte bine.

Simulari au dat si elevii din Cluj unde testarea s-a facut la probele la alegere.

"Am dat la logica si au fost accesibile subiectele. cu siguranta tintesc la nota 10"

"Am ales filosofia, am invatat cateva zile bune si ma astept sa iau un 9"

"Am ales sa dau la geografie ca mi se pare cea mai usoara materie"

Examenul de bacalaureat incepe pe 10 iunie cu proba orala de limba si literatura romana. Pana pe 28 iulie elevii vor mai sustine probe la limba straina si competente digitale. Intre 1 si 5 iulie vor fi examenele scrise, iar pe 8 iulie vor fi afisate rezultatele.

VIDEO PROTVPLUS.RO