Avocat român, „vânat” de autoritățile din Australia cu detectivi
Avocatul român Florin Burhală a fost căutat de autoritățile australiene cu detectivi, după ce a păcălit statul cu două milioane de euro, după care a fugit în România.
Pentru prinderea lui, Autoritatea Financiară Australiană și-a trimis oamenii chiar în Capitală.
Florin Burhală a emigrat în Australia în 1988, la vârsta de 20 de ani, unde a studiat dreptul și a devenit avocat în baroul local. În 2003, statul australian l-a angajat să-i asiste juridic pe imigranți, să-i ajute să formuleze și să susțină în fața autorităților cererile de azil, informează Rise Project.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Astfel, firma sa a încasat 11,2 milioane de euro, din consilierea a mii de refugiați care au solicitat azil în Australia. În anul 2012, Autoritatea Fiscală Australiană a descoperit că el ar fi eclarat venituri mult mai mici, ca să-și diminueze taxele, prejudiciind satul cu două milioane de euro.
Cum și-a plănuit fuga
În 2014, el a primit interdicția de a părăsi Australia. Câteva luni mai târziu, invocând o călătorie de afaceri și o rudă bătrână și bolnavă din România, el a convins Fiscul australian să revoce temporar interdicția. Deși s-a întors în Australia, în septembrie 2015, două luni mai târziu, a plecat din nou, plănuind să nu se mai întoarcă.
Astfel, familia Burhală a trimis în Germania și Dubai 180 de cutii cu bunuri personale, între care mai multe opere de artă și un pian estimat la 35.000 de dolari.
Căutat cu detectivi
Pentru identificarea lui, Fiscul l-a urmărit cu o echipă de detectivi, care au identificat proprietăți și bunuri. A extins procesul de recuperare a banilor la Tribunalul București, acuzându-l că a fugit din Australia. Totodată, a cerut autorităților române să pună sechestru pe bunurile din România ale avocatului.
Rise Project mai notează că avocatul ar fi încercat să îșia scundă averea făcând donații de aproape două milioane de euro pe numele copiilor, care includ: o vilă de 700.000 de euro în Pipera, un apartament în Mamaia, un spațiu comercial, un apartament și o casă în centrul Capitalei.