Au încins o petrecere în comună, de pomana porcului. De ce nu au mai așteptat până la Ignat

Ultima actualizare: 08-12-2019 09:16

Localnicii dintr-o comună din Gorj nu au mai avut răbdare până la Ignat şi au făcut de pe-acum pomana porcului.

Primarul a chemat tot satul la o masă, pentru că toată lumea să se bucure de sorici proaspăt şi de alte preparate. Nimeni nu s-a mai gândit la post, iar petrecerea s-a încins repede.

Localnicii din comună Stejari au fost chemaţi la pomana porcului de către primar. Preparatele tradiţionale au fost pregătite în ceaune bine încinse, din porcul de peste 200 de kilograme, cumpărat special pentru acest eveniment.

Maria Columbeanu, localnică: "Punem grăsime, topim prima dată slănina, apoi pecia, muşchii, carnea desfăcută şi o punem la ceaun, apoi se serveşte cu muştar cu murături".

Toată lumea s-a bucurat de ospăţ, mai ales că mulţi dintre meseni trăiesc doar din ajutorul social.

Localnic: "350 de lei 3 persoanenu se ajunge, trebuie să te mai gospodăreşti, să munceşti pe câmp, prin curte - şi atunci pomana porcului e chiar pomană - da, pomană chiar e pomană, pregătită bine."

Localnic: "Cu sucuri, cu apă minerală, un vinişor, cu apă minerală, colorat. Păi noi când ne ducem la muncă ne prindem mâinile".

Nu a lipsit nici muzica populară, iar sătenii au petrecut pe cinste. Iar dacă tot a fost vorba de distracţie oamenii au uitat de postul Crăciunului.

Robert Păiuși, primar comună Stejari: "Petrecere fără carne nu există şi aşa cum noi suntem ortodocş. Porcul este la baza////e una din cele mai bune legume pentru romani."

Acum, sătenii aşteaptă sărbătorile, să petreacă şi acasă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO