Aterizare de urgenta la Timisoara pentru a salva un copil trecut printr-un transplant de ficat


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 12:37
Data publicarii: Vineri 26 Octombrie 2012 12:10
Categorie: Stiri actuale

Aterizare de urgenta joi seara, pe aeroportul din Timisoara. Un avion ce plecase de la Bucuresti, cu destinatia Barcelona, a revenit la sol, pentru ca un copil in varsta de numai un an, aflat la bord, avea nevoie de ingrijiri medicale.

Micutul suferise de curand un transplant de ficat in Spania si, cand a inceput sa se simta rau, parintii au vrut sa il duca tot acolo la spital.

Copilul nu a suportat, insa, drumul si parintii lui au alertat echipajul aeronavei.

CLICK AICI sa vei ce surprize te asteapta pe PRO TV NEWS.

Pilotii aeronavei ce zbura pe ruta Bucuresti-Barcelona au solicitat imediat permisiunea de a ateriza pe aeroportul din Timisoara pentru o urgenta medicala.

Marius Vaduva, tatal copilului: "Nu mai putea sa respire copilul in avion si am spus asta si au bagat oxigen. L-a intors aici la Timisoara, a chemat SMURD-ul si ne-am dat jos".

Copilul a suferit un transplant de ficat in luna mai, interventie facuta intr-un spital din Barcelona pentru ca, spune tatal, medicii din tara nu i-au dat nicio sansa de supravietuire.

Marius Vaduva, tatal copilului: "Ne-am dus cu el la Bucuresti pentru o raceala la plamani, cum au spus medicii si de acolo a inceput sa i se umfle burtica, picioarele, capul, ne-a spus ca nu are nicio sansa, sa ne asteptam la ce e mai rau".

Copilul a fost preluat de la aeroport de un echipaj SMURD si dus de urgenta la Spitalul de Copii "Louis Turcanu".

Craciun Adrian, medic: "Sugarul este in stare destul de rea, e dupa un transplant hepatic efectuat la Barcelona si se pare ca a facut ceva complicatii renale, plamanii sunt incarcati cu lichid, se pare ca are lichid la inima, la abdomen, incercam sa-l stabilizam".

Operatia de transplant de ficat a costat 120.000 de euro, dar a fost platita de statul spaniol. Tatal copilului avea asigurare acolo, dupa mai multi ani in care a lucrat ca muncitor sezonier.

Dupa aproximativ o ora, avionul a decolat din nou spre Barcelona. Fara copil, insa, care, pana cand starea i se va imbunatati suficient ca sa suporte drumul, va ramane internat la Spitalul de Copii din Timisoara.

VIDEO PROTVPLUS.RO