Atentat la sanatatea romanilor. Apa de gura cu aroma de prune, noua "bautura" identificata de OPC

Ultima actualizare: 23-10-2012 10:51

Dupa lichidul de parbriz, tuica din pufoaica sau vinul facut din surcele, bauturi prezentate recent intr-o ancheta a stirilor ProTV, acum aflam ca are mare succes apa de gura cu aroma de prune.

Culmea este ca produsul in cauza, desi cosmetic, se vine la birt si nu la farmacie, cum ar fi logic. Autoritatile au intrat la banuieli cand au vazut ca licoarea are mai multe grade decat cele admise.

Intr-un magazin din Botosani, in recipiente de doi litri, printre sticle de votca si rom, se vinde apa de gura.

Produsul cosmetic care nu are ce cauta la raionul de bauturi este oferit intr-o gama diversa de arome.

''Eu n-am vazut asa ceva. Dar nu miroase a apa de gura, miroase a bautura. Miroase a votca. Fereasca Dumnezeu", spune Alexandru Zarug, directorul OPC Botosani.

Lichidul i-a pus in incurcatura pe cei de la Directia Sanitar- Veterinara cu atat mai mult cu cat are o concentratie alcoolica in fata careia ar pali multe produse traditionale.

Pana una alta produsul a fost oprit de la comercializare.

"Adevarul este ca nu e o apa de gura. Este probabil o bautura alcoolica disimulata sub forma de apa de gura. Pot sa apara reactii alergice, reactii nedorite. Orice aliment sau lichid ajunge in stomac. Poate produce o gastrita, o durere la stomac, o arsura, eventual, pe esofag", a declarat Cornel Saradan, medic DSP Botosani.

Inspectorii OPC din Covasna au aflat si ei din intamplare ca musterii birturilor din zona se incalzesc tot cu apa de gura. In fel acesta se imbata cu bani putini, iar cand ajung acasa au respiratia proaspata.

"Am gasit la comercializare (4 litri de) apa de gura cu aroma de visine si prune, din care doi litri se si vandusera, pe care l-am confiscat si am dat si amenzi", a precizat Magda Rigo, inspector sef OPC.

Pentru a evita plata accizelor, comerciantii incearca sa isi plaseze bauturile sub diverse forme fara sa le pese de sanatatea romanilor.

In acest caz firma producatoare sustine ca are autorizatii pentru produsul cosmetic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO