Judecatoarea de la Curtea Constitutionala Aspazia Cojocaru a fost amenintata


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 07:45
Data publicarii: Vineri 06 Iulie 2012 13:40
Categorie: Stiri actuale
Aspazia Cojocaru

O judecatoare de la CCR a afirmat vineri ca a primit amenintari inainte de a se pronunta asupra suspendarii lui Traian Basescu

Citeste siSUSPENDAREA PRESEDINTELUI. Parlamentul a primit avizul CCR. 16:45, editie speciala StirileProTV

"Curtea Constitutionala isi exprima grava ingrijorare in legatura cu faptul ca doamna judecator Aspazia Cojocaru a fost amenintata inainte de inceperea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din functie a Presedintelui Romaniei, cu privire la votul pe care urmeaza sa-l dea" se arata intr-un comunicat al Curtii.

Aspazia Cojocaru a devenit membru al CCR la propunerea PSD.

Plenul reunit al Parlamentului a votat, joi, ca avizul consultativ al Curtii Constitutionale privind cererea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu sa fie transmis Parlamentului pana vineri, la ora 12.00.

Sedinta Curtii Constitutionale nu este publica.

Solicitarea USL privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu a fost citita joi in plenul Parlamentului. Presedintele Basescu a fost prezent la sedinta Camerelor, sustinandu-si punctul de vedere, el urmand sa revina in plen vineri, la dezbaterile asupra cererii de suspendare.

Propunerea privind termenul pana la care Curtea Constitutionala sa dea avizul pe cererea de suspendare a fost votata de plenul reunit cu 221 de voturi "pentru" si 8 abtineri.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca sedinta plenului reunit pentru dezbaterea si votul asupra cerererii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu va avea loc, vineri, la ora 17.00, "cu tot cu avizul" CC.

"Nu e vorba in vreun fel din partea noastra de a constrange sau de a impune CC. Asa este prevederea legala ca noi sa cerem un termen. Curtea Constitutionala, care cunoaste Regulamentul, a luat act de acest lucru si in mod absolut normal si-a fixat aceasta sedinta maine la ora 9.00, ceea ce inseamna in timp util. Sunt convins ca toate aceste proceduri vor fi parcurse si de catre noi, dupa cum ati vazut si de catre Curte, in modul cel mai legal si mai constitutional. La orele 17,00 maine (vineri - nr), speram cu avizul Curtii cu tot, sa va putem oferi sedinta cu dezbateri", a aratat presedintele Senatului
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO